miercuri, 19 iulie 2017

YO8KRR Iaru HF CONTEST 2017

YO8TTT si YO5LD, au lucrat in C.M IARU HF 2017, dintr-o alta locatie cu YR8D, baza de concurs a ramas disponibila pentru mine si YO8SS - Coco. In prima faza nu am vrut sa lucram in concurs, eram intr-un picior doar, fara antene in 160, 80 si 40m. Intr-un final ne-am decis sa lucram cu ceea ce avem. Pentru benzile de jos am folosit o antena delta loop, iar pentru benzile superioare am folosit YAGI OB 16-5. 
TRX: un batran FT-1000MP, inca bun, face fata in concursuri, dar sa nu uitam ca are totusi o varsta.
Am lucrat la MS, doar cu o suta de watti, fara internet, fara conexiuni la cluster, fara cat....fara etc .


Lucrurile nu s-au desfasurat asa cum ne-am dorit noi, am simtit din plin lipsa antenelor dedicate pentru benzile inferioare, trecerea de la liniar la o suta de watti a fost dificila, oboseala acumulata cu pregatirea lui YR8D, pentru simulare, toate aceste aspecte au adus un mare minus in evolutia noastra.
Antena Delta Loop a fost ridicata pe pozitie, efectiv in timpul concursului. Una peste alta, concursul a inceput si pentru noi, mai timid, dar am recuperat pe parcurs.
YO8SS - Coco, un operator de elita pe partea de CW, a tras tare si a reusit sa dreaga busiocul, astfel incat, log-ul sa fie putin mai calduros cu noi.
Propagarea a fost proasta, mai ales in banda de 15 si 10m. QRN pronuntat in banda de  160 si 80m.

La YO8KRR, ne-am descurcat cel mai bine in benzile de 40 si 20m, modest in 160, 80, 15 si 10m.

Mi-au placut o parte din operatorii de la HQ, care au facut o treba super buna si tin pe aceasta cala sa-i felicit pentru implicare si daruire.


La finele concursului YO8KRR, a realizat 1300 qso-uri/ 664.446 puncte.

A fost o experienta placuta, insa oboseala acumulata in timpul saptamanii, dar mai ales vineri si sambata si-a spus cuvantul.

Cateva imagini din timpul concursului.....

fotografii realizate de pe pilonul de 20m /YAGI OB 16 - 5.Imagini video....


Multumesc: 


YO8NR - Vasile/ pentru SPIDERBEAM-ul folosit de YR8D in simularea WRTC.
 YO8SS - Coco/ pentru Elecraft K3, folosit de YR8D in simulare.

73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: