marți, 20 decembrie 2016

YR8D/ CQ WW CW 2016

Etapa de telegrafie a concursului CQ WW CW , a fost una foarte dificila pentru echipa YR8D.
Y08TTT - Sasha, a fost plecat pentru a opera de la LY4A, YO8BDQ - Stelica , a fost si el plecat din localitate, deci la capitolul operatori eram destul de limitati. In sprijinul nostru a venit YO8SS - Alex, care ne-a facut o mare surpriza si nu a venit singur, a venit impreuna cu  LZ4UU - Ilya.

Vineri 25.11.2016

Seara in jur de ora 18, ne-am intalinit cu totii la baza de concurs din Neagra - Sarului. Aici am fost intampinati ca de fiecare data de ospitalitatea lui YO8CLN -Ghita. Dupa ce am ciocnit un pahar de vin si am reusit sa socializam putin...HI, am facut un tur cu LZ4UU, pentru a face si el cunostinta cu baza de concurs si a intra in atmosfera de la YR8D. 
Astfel cu cateva ore inainte de start, atat YO8SS, cat si LZ4UU, erau deja acomodati cu aparatura si antenele de la Neagra- Sarului.
Samabata 26.11.2016... 

Concursul sta sa inceapa... primul operator este LZ4UU - Ilya.


LZ4UU - Ilya.

Propagarea este foarte proasta, folosim mai mult benzile de jos, 160, 80 si 40m. Singurul lucru care este in favoarea noastra este zgomotul urban scazut.

Conditiile de lucru...sunt cele clasice....la YR8D.

TRX: Elecraft K3.Amplificator de putere: ACOM - 2000.Antene :

160m-  INV " V" 

80m - 4SQ.


40m - 4SQ.

20, 15 si 10m - YAGI

Comutarea antenelor....

Soft... N1MM plus

Antene de receptie ....HI...poate la anul ...reusim sa o mutam de pe fantana :)))))
Propagarea este dificila, concursul merge greu, obositor cu pauze destul de lungi intre chemari. Insa calitatea operatorilor te face sa iesi din acest impas.
Vremea pe toata perioada desfasurarii concursului a fost una foarte frumoasa, soare, cald si vant zero.

La pupitru de comanda au fost pe rand:  YO8SS si LZ4UU.


YO8SS - Alex.


Benzile de sus, 15 si 10 m, au fost cel putin la Neagra - Sarului, mai mereu inchise.
Ospitalitatea lui YO8CLN - Ghita, da mari batai de cap operatorilor, pauzele de masa si o palica mica....tin cate 3 ore.... HI. Dar...atmosfera este una placuta, care te face sa te simti ca intr-o mica vacanta. Chiar daca oboseala este mare pe perioada desfasurarii concursului....reusim sa ne deconectam de la viata cotidiana si sa petrecem un sfarsit de saptamana lipsit de stres.

Una peste alta a fost un concurs reusit, m-am bucurat sa fiu langa doi operatori de clasa ...iar la finalul concursului s-au pus in tolba un numar de 3207 legaturi, 2.982.777 puncte.


Scor final....

LZ4UU - Ilya si YO8SS - Alex, au facut un tur de forta si o demostratie de trafic radio. M-am bucurat mult sa am onoarea de a face parte dintr-o echipa de Campioni Nationali si Internationali la CW/ Sala. A fost un vis frumos devenit realitate. Calitatea de operator si de lider a lui YO8SS - Alex si-a spus cuvantul.


Felicitari pentru titlul de CAMPION MONDIAL obtinut de YO8SS - Alex, la HST 2016, unde a reusit sa-si indeplineasca misiunea propusa cea de a invinge echipa Rusiei.

2017 sper sa fie un an bun pentru YO8KRR/ YR8D si sa mai am frumoasa placere de a face echipa cu YO8TTT, YO8BDQ, YO8SS, LZ4UU, YO8XXX,  si nu in ultimul rand...capul rautatilor YO8CLN.

Video ...4SQ / 80m.


Video.. 4SQ/ 40m si YAGI/ 20,15, 10m.
Cateva imagini din timpul concursului....
Multumesc pe aceasta cale lui:

YO8SS - Alex.
LZ4UU - Ilya.
YO8CLN si d.na Lenuta / pentru sprijinul acordat si pentru ospitalitatea lor.


73 de YO8SSB!!!
Lucian DAMIAN

p.s YO8TTT - Sasha ...o mica demostratie de CW la LY4A.

https://www.youtube.com/watch?v=KhI2tM3awng
Niciun comentariu: