miercuri, 8 iunie 2022

YR8D Floarea de Mină 2022/ UUS

  Timid a început și pentru noi, cei de la YR8D, competițiile de UUS.  Ne-am propus ca prima ieșire mai serioasă să fie la Floarea de Mină/ UUS - 2022. Locația tradițională a lui YR8D/ din Călimani, nu este accesibilă auto (sunt încă porțiuni cu zăpadă, pe partea nordică a versantului).

 În condițiile date, am ieșit doar duminică, pe un vârf lângă mun. Vatra Dornei, Vf Bârnărel/ ASL 1335m/ KN27qi. Echipa a fost formată din: YO8SSB și YO8CLN. Locația foarte frumoasă și pitorească, destul de ușor accesibilă, dar vremea nu a ținut cu noi. Imediat după ce am reușit să montăm doar o singură antenă, cea pentru 2 metrii, a început să plouă și să bată vântul. Temperatura fiind doar de 12 grade.

 






 Vârful Bârnărel, este un adevarat muzeu militar... HI, iar din punct de vedere radio, nu este chiar rău. Se mai pot face ceva legături, dar fără a emite pretenții pentru un loc fruntaș.

Echipament folosit :

ICOM: IC-9700

PWR: 100W

ANT 2m: 7elemente YAGI.

ASL 1335M/ KN27QI


 Am lucrat efectiv 3 ore in concurs, doar în banda de 144Mhz, unde am realizat un număr de 30 QSO-uri. Stații din YO2, YO3,  YO5, YO7, YO8, YO9, S5, LZ, HA. ODX ul, nu îl cunosc, YO8CLN, face log-ul de concurs, cred că o să pună un coment cu distanța.

    




 Vrema ne-a dat mare bătaie de cap, efectiv am fost trimiși acasă....HI :)))). M-am bucurat să aud vechi prieteni în bandă, propagarea a fost ca vremea, participarea...nu știu, îi las pe cei care au stat 24 de ore să spună.

   Din Vf. Rarău, KN24SK, am avut plăcerea să lucrez cu un radioamator tânăr, la început de drum. YO8WHT, care a lucrat foarte bine, pentru primul său concurs. Dotare super bună: IC-910H, TS-2000X, antene dedicate pe bandă 144 și 432 Mhz. A LUCRAT stații din SP, HA, LZ, OM, OK. Cred că o să fie un competitor serios pe viitor pentru noi și nu numai.

   Nu ne-am făcut încă un plan de viitor, în ceea ce privesc competițiile de UUS, dar....sigur o să apărem cu câteva surprize frumoase în anul 2022 (măcar.... ca și poveste).


Imagini din timpul concursului:











 

73!

YR8D


10 comentarii:

YO8TK spunea...

YO8WHT un mare castig pentru activitatea radio din Bucovina! Eu ii doresc locuri cat mai sus in competitiile UUS.

mihai spunea...

Succes pe mai departe!
73!

neamircea spunea...

Felicitari si la mai mare, fara ploaie si vant hi!
73 Mircea YO3XX

YO8SSB spunea...

@YO8TK...Așa este, YO8WHT este un mare câștig pentru radioamatorii din Câmpulung. Este pregatit și face față provocarilor.
73 de YO8SSB!

YO8SSB spunea...

Salutare Mihai...un început timid de sezon, dar rezolvăm din mers, tot ceea ce trebuie de rezolvat.
Baftă și cu drag la reauzire în benzi.

YO8SSB spunea...

@YO3XX - Mircea...ești mereu pentru mine o surpriză. Mulțumesc că mă urmărești, la fel mulțumesc și de coment.
Te aștept în zonă, poate reușim un concurs împreună.
Vremea este.... așa precum sunt și vremurile!

Sănatate multă și cele mai alese gânduri din partea noastră!

73 de YO8SSB!

YO9RIJ Petrica spunea...

Felicitari pentru curaj! Pe vremea ce a fost cu greu poti spune ca faci radioamatorism!
Frumoase fotografiile din locurile pe care am avut ocazia sa le parcurg la Maratonul SOTA cu ceva ani in urma!
Totusi de data aceasta nu ne-am auzit chiar daca la mine a mers banda de 2m foarte bine!
Am reusit primul meu QSO cu o statie OM din KN35KF cu antena ridicata la doar 2,5m fața de sol (176ASL)! De-acasa, cum se spune! Hi!
73! si la buna auzire!
de YO9RIJ Petrica

yo7fws spunea...

Frumoasa locatie, defapt frumos la munte, hi! Nu v-am auzit desi stiam ca sinteti prezenti in concurs. Se pare ca de acolo YO7 merge mai greu comparativ cu cealalta locatie, KN27OC. Poate la proxima ocazie reusim un qso. 73 si succes in concursuri!
Costi YO7FWS

YO8SSB spunea...

YO8RIJ-Dupa cum te auzi in concursuri, cred ca merge foarte bine de la tine. Merita sa montezi antena mai sus si sa stai la pândă.
Succes in noul tau proiect!

73 de YO8SSB!

YO8SSB spunea...

YO7FWS - Locatia este buna, dar nu se poate compara cu KN27oc. Sper cat de curand sa putem activa din Calimani.
Felicitari ptr implicare!

73 de YO8SSB!