joi, 8 iulie 2021

YR8D/ Campionatul International in Unde Ultrascurte al Romaniei (YODX VHF/UHF/SHF)/ 2021

     Primul concurs major pentru YR8D în UUS a fost, Campionatul Internațional de UUS/ 2021. A devenit tradiție locația folosită pentru concurs, precum și membrii echipei care sunt constanți HI.. YO8SSB si YO8CLN. Din păcate din motive de sănătate l-am pierdut pe YO8DAR, care a rămas acasa.

    Vremea capricioasă din ultima perioadă a pus sub semnul întrebării mai multe aspecte, pintre care, chiar și deplasarea echipei în KN27OC, Munții Călimani, Vf. Rețitiș. Efeortul a fost major pentru noi, atât din punct de vedere logistic, timp și deplasare pe munte. Drumul care face legătura din Gura Haitii și Vf. Rețitiș este tot mai impracticabil. Vegetația a inundat efectiv o mare parte din drum, precum si multe porțiuni care sunt spalate de apă. 



    Vremea a fost efectiv un dezastru pentru noi, sâmbătă dimineață la urcare. A durat două ore să așezăm echipamentul în mașină. 

    Într-un final la or 13, am reușit să plecăm din Neagra Șarului spre KN27OC

Sâmbătă ora 15....

    Suntem la baza de concurs din Vf. Rețitiș/ KN27OC. Ceață, plouă din toate direcțiile, o atmosferă numai bună de montat antene. 
     Într-un final reușim să montăm cele trei antene pentru 2m, 70cm și 23cm.

    Provocarea majoră pentru mine, a fost cea de-a testa noul echipament achiziționat de YO8CLN, de la firma ICOM, IC-9700. Nu era o noutate pentru mine, l-am mai utilizat la YO8TK, acum un an, dar condițiile din KN27OC, erau acum propice pentru o nouă testare în condiții extreme.
    Câmp electrostatic mare, QRN și QRM-ul din timpul concursului.

Condiții de lucru / YR8D

TX/ RX:  IC-9700.
PWR: 400W în 2m și 70cm.
PWR: 23cm .....10W.

Ant: 9 elemente în 144Mhz.
         24 elemente în 432Mhz.
         54 în  1296Mhz .

Generator electric: 2KW





Sâmbătă ora 17 local......

    Start în Campionatul Internațional de UUS/ 2021, propagarea este precum vremea în prima parte a concursului. Descărcări electrice, QRN pronunțat, stații multe dar pe Cluster nu și în bandă.

    Între timp am reușit să dăm jos antena de la baliza de 144Mhz, inclusiv baliza. Precum și repetorul. Toate au fost duse la YO8CLN, pentru a fi reparate. Iarna grea și lungă și-a lăsat amprenta asupra lor. Funcționabil mai este doar nodul APRS. 

    Despre concurs numai de bine...HI, pun în log stații YO, UR, LZ ....și mă joc cu unele funcții din meniul lui IC-9700. Este un echipament reușit care face față cu ,,brio,, la intermodulații, câmp electrostatic și este facil în condiții extreme de concurs. Filtrele digitale sunt la înalțime, precum și sensibilitatea receptorului FULL SDR, la semnale de mică putere. Dinamică bună, îl recomand cu căldură ...dar nu toridă, celor care sunt pasionați de echipamentele  FULL SDR.




Povestea merge mai departe... defrișarea antenelor de pe pilonul exterior la fel.... HI...






Când ești pus pe defrișat.....apare și soarele...!!!!!

    Am terminat prima parte a concursului , cu 105 qso-uri, în banda de 2m și 10 qso-uri în 70cm. Surpriza plăcută a fost sâmbătă noapte când am lucrat EW8SS și am auzit două stații din LY.

Duminică......

    Ziua de dumincă a fost scurtă, la ora 12 local, am strâns antenele și ne-am pus în mișcare spre casă. Timpul a fost marele nostru dușman în acest concurs.

Rezultat final.....

145 QSO -uri în 2m din care: 47 stații YO, 18-LZ, 31-UR, 2-ER, 11-YU, 5-9A, 9-S5, 3-SP, 2-HA, 1-EW, 8-OM, 3-OK și sigur am mai omis ceva.....
25 Qso-uri în 432Mhz
10 Qso-uri în 1296Mhz

    Sunt mulțumit de activitate, felicitării stațiilor YO, care au mers foarte bine...să fim sănătoși  !!!!

Câteva imagini din timpul concursului.....




























73 de YR8D/ YO8SSB!





16 comentarii:

Unknown spunea...

Salut,
Felicitari pentru performantele realizate pe un timp meteo nefavorabil. M-am bucurat sa va lucrez sambata in 144 de la Techirghiol.
Toate cele bune si succes in activitate!
YO4BXX Cornel

miancuster spunea...

Frumos articol. Îmi plac tare mult ieșirile astea în natură și istorioarele legate de ele. Fac sarea și piperul. Felicitări și succes în continuare.
73 de YO3ITI

Petrica spunea...

Felicitări si mulțumesc frumos pentru QSO in 2m, care a fost o surpriză pentru mine! 73! de YO9RIJ

robotwolf spunea...

Felicitari pentru iesire si pentru articol.
73 de YO5PUV

neamircea spunea...

Felicitari pentru activare din Calimani!
Salutari si lui 8CLN, cand mai trec pe la rudele sotiei din Gura Haitii, voi fi la poarta la dumnealui, poate se suprapune cu un concurs hi hi!

73 si toate bune
Mircea YO3XX

YO8SSB spunea...

Salutare Miron,
Multumesc mult, sa stii, am ramas doar cu amintiri frumoase si ne-am bucurat de iesire, natura si pasiune.
Am testat, am studiat si ne-am dat seama ca...mai avem multe de facut si invatat!

73 de YO8SSB

YO8SSB spunea...

Salutarea Cornel(YO4BXX),

Multumesc de legatura si puncte, te-am copiat foarte bine la nivel de s9+.
Sanatate si sa ne auzim cu bine!

73 de YO8SSB!

YO8SSB spunea...

@YO5PUV, multumesc ptr comentariu si aprecieri. Nu stiu daca ai iesit, nu mai am log-ul in fata.
Felicitari si ptr activitatea ta din portabil, vad ca da roade!

73 de YO8SSB!

YO8SSB spunea...

Salutarea Mircea, ce surpriza, nu stiu pe unde mai esti, dar mi-ar face mare placere sa ne cunoastem!
Imi permit sa raspund in numele lui Ghita, cred ca ar fi foarte bucuros sa te revada si sa urci cu noi!

73 de YO8SSB!

YO8SSB spunea...

Salutare Petrica,

Multumesc de legatura si puncte. Nu stiu de unde ai lucrat dar te-am auzit foarte bine, sper sa mai am aceasta placere de a schimba controale cu tine in UUS!

73 de YO8SSB!

yo4fyq spunea...

Felicitari pentru efort si pentru controalele schimbate . In 144MHz aveati semnal foarte consistent , din pacate propagarea nu a fost dintre cele mai bune in 70cm.
Succes pe viitor si la reauzire pe calea undelor cu mare placere ca de fiecare data.
73 YO4FYQ/KN44FD

Emil spunea...

V-am auzit f. bine ca de fiecare data.La concursuri sunteti pt. mine un reper de profesionalism, seriozitate si lucru in echipa.73, Emil yo5dnd

YO8SSB spunea...

Salutare Claudiu,

Te-am auzit foarte tare atat in 2m cat si in 70cm.
Multumesc de legaturi si puncte!
Succes in toate proiectele tale, esti foarte activ si mereu focusat pe treaba!

73 de YR8D/ YO8SSB

YO8SSB spunea...

Salutare Emil(YO5DND),

Sunt foarte multi ani de cand tot facem schimburi de controale in UUS, deci esti constant in toate competitiile. Ai tot respectul si admiratia din partea noastra.
Anul 2021, a venit cu echipamente noi, sper sa ne bucuram sanatosi de ele.
Succes in activitate!

73 de YR8D/ YO8SSB

yo5OSF spunea...

Felicitari si multumesc pentru acest articol excelent. 73 de yo5OSF - Sorin.

Amuhmm spunea...

Mulțumesc domnule pentru vrăjile tale reale. Numele meu este Zara Matteo. Acest lucru este cu adevărat incredibil și nu am experimentat niciodată așa ceva în viața mea. Înainte de a vă cunoaște, domnule, am încercat toate mijloacele probabile pe care le-am putut pentru a-mi aduce soțul înapoi, dar am ajuns să-mi dau seama că nimic nu funcționează pentru mine și că soțul meu a dezvoltat multă ură pentru mine. Am crezut că nu există nicio speranță de a mă reîntâlni cu fostul meu soț. Dar când am citit recenzii bune despre modul în care DR WHITE îi ajută pe ceilalți, am decis să-i trimit un mesaj prin WhatsApp: +17168691327. să încerc și am făcut tot ce mi-a instruit și am avut încredere în el și i-am urmat instrucțiunile, întrucât el mi-a garantat în 48 de ore și tocmai atunci fostul meu m-a sunat. Domnule, acum suntem mai fericiți ca niciodată. Totul arată perfect și atât de natural! Vă mulțumesc foarte mult domnule pentru vrăjile dvs. autentice și incontestabile. aici din nou e-mailul său:

wightmagicmaster@gmail.com

.com Îl poți și Whatsapp:
+17168691327