joi, 5 decembrie 2019

A.S DORNA DX GROUP/ SYMPO - 2019 Panaci

In ultimul weekend, incepand cu ziua Sfantului Andrei, am fost partas la intalnirea anuala (de iarna), a Radioamatorilor Suceveni care a avut loc in localitatea Panaci, jud. Suceava si care s-a desfasurat intr-o atmosfera prieteneasca si de buna dispozitie.
Salon Panaci 2019
Activitatea, aflata la a patra editie a incheiat, ca de obicei, tot ceea ce a insemnat "Cupa Bucovinei", un concurs al radioamatorilor fixat ca reper permanent pe website-ul Federatiei Romane de Radiamatorism.
Premii Cupa Bucovinei 2019
Ca si in anii precedenti, si in acest an, concursul "Cupa Bucovinei" s-a bucurat de o numeroasa participare. Cele 74 de statii radio din 28 de judete reprezentand toate districtele radio s-au intrecut intr-un trafic radio activ, timp de 2 ore, in modurile de lucru fonie si telegrafie.
Premiile, in special Cupa Bucovinei, oferita pentru fiecare dintre cele 4 categorii de concurs - statii individuale SSB, Statii de Club, statii individuale CW, statii mixte, au ajuns dejar la castigatori.
YO8SS&YO8CLN

Deschidere eveniment YO8CLN & YO8SGM
YR8BA/ YO8TTT
Ca de obicei, la Panaci am desfasurat: un scurt concurs QRP in banda de 28 MHz, 2 ore de activitati de informare continand subiecte de un interes tehnic divers cu un continut pe masura, asa cum trebuie sa fie un Simpozion.
Au urmat activitatile de premiere iar in final am glumit si am dansat in preajma unui pahar de vin fiert sau rece, dupa plac.
Program SYMPO 2019
YO7HKM
YO8SCI
YO8SJD
YO8CKR
YO8TTI
YO8ROP
YO8TLC
YO8STB

Referate tehnice SYMPO PANACI - 2019

Prezentarea de referate tehnice a fost așteptată cu emoții de cei prezenți în cadrul Simpozionului Panaci 2019.
Referatele au atins o paletă largă de activități din sfera tehnică și sportivă a radioamatorismului.
Numărul referatelor a fost de 12 și au fost prezentate de către:
1. YO8CLN - YR8D activitate radio în scurte si ultrascurte
2. YO8SGM - Istoria moderna a repetorului de UUS/ Vf Rarău - Câmpulung Moldovenesc
3. YO8STB - Baliza 1,2Ghz (Vf. Rarău) și noutăți legislative in cadrul ANCOM
4. YO8AZQ - Mișcarea QRP
5. YO8SDE - SatNOGS (Rețeaua globală de stații terestre prin satelit OPEN SOURCE)
6. YO8SSQ - Primii pași in MARATON UUS/ YO
7. YO8SAL - Satelit GeoStaționar QO - 100.
8. YO8RTT - Activitatea ARDS (Radio-orientare)
9. YO8SEP - Decodor FT8 - 8benzi.
10. YO8TTT - CQ WW CW 2019
11. YO8TLC - Comunicații spațiale
12. YO8DAR - Demonstrații practice de operare remote folosind RCForb
Prezentarile au atins puncte interesante pentru cei prezenți, ele s-au aliniat cu noul tred digital din comunicațiile radio.
YR8D, a venit cu o nouă echipă în marile competiții internaționale, echipa este formata din doi tineri telegrafiști YO8XBA - Bogdan și YO8XAM - Miruna, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Suceava.
Scorul obținut de cei doi in CQ WW CW 2019 SOLP a fost de 984,504 pct (doar 100w).
YP8T/ op. YO8TTT, a abordat o nouă strategie de concurs care s-a dovedit a fi și câștigătoare în CQ WW CW 2019 scorul realizat fiind de 4,946,176 pct.
Aceste momente frumoase nu ar fi fost posibile fara aportul si implicarea directa a celor "trei muschetari" ai Cupei Bucovinei respectiv:YO8CLN, YO8SGM SI YO8CKR care, impreuna cu radioamatorii bucovineni participanti la Cupa Bucovinei au facut posibil succesul acestui concurs radio denumit "Cupa Bucovinei".
Cateva imagini de la SYMPO 2019/ Panaci

YO8CKR
YO8CKR

Sarbatori fericite si un An nou mai bun!

73!...de YO8SGM - Marian

2 comentarii:

yo8ssb spunea...

In 2019, din pacate la aceasta gala a lipsit un mare radioamator, YO8SS.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
Un link cu prima GALA DORNA DX GROUP!

https://yo8ssb.blogspot.com/2014/01/gala-premiilor-dorna-dx-grup-2013.html

yo8cln spunea...

Au fost momente emotionante , incepind cu cele citeva cuvinte spuse de yo8ckr care a dedicat contributia lui memoriei celui care a fost yo8ss ! Pe timpul interventiei mele
s-a tinut un moment de reculegere iar pe ecran s-a proiectat imaginea cu yo8ss de la intilnirea de anul trecut. De fapt aproape toate evenimentele au fost dedicate memoriei marelui disparut !
A fost un om deosebit cu suflet mare si va fi greu uitat de cei care au tinut cu adevarat la el. Odihneasca-se in pace !