duminică, 20 octombrie 2019

YO8CLN/ Maraton YO VHF/UHF

 Luna octombrie a debutat curios din punct de vedere meteorologic, am avut iarnă la început de perioadă, dar după data de 08.10, lucrurile s-au schimbat radical, vremea a fost specifică de vară.
 Nu am ratat ocazia să particip în Maratonul YO VHF/ UHF din luna octombrie. Locația din care am operat este cea consacrată pentru maraton, mai exact vârful Bârnărel de lângă orașul Vatra Dornei. 



Vârful Bârnărel este situat la o altitudine de 1321m, QTH Locator KN27QI.

Orașul Vatra Dornei/ vedere de pe Vf. Bârnărel

Schitul Sântul Nectarie/ Vf Bârnărel


Mi-am propus să operez în condiții de portabil

TRX: ICOM IC-910H
PWR: 20W
Antena : 4 element YAGI
Alimentare din bateria de la mașină.

Indicativ folosit: YO8CLN/ P

 Am lucat în concurs 3 ore, cu stații din S5, 9A, YT, LZ, YO2, YO5, YO6, YO8, YO9. La recepție a fost mai bine, dar puterea mea la emisie din păcate insuficientă pentru a lucra tot ceea ce am auzit, respectiv stații din S5, E7, HA.

 Etapa din octombrie, a fost una reușită, vremea a fost plăcută, iar propagarea foarte bună.

Atașez câteva fotografii din timpul concursului:










  Particip din plăcere, ieșirile în portabil mă fac sa uit de stresul zilnic de peste săptămână, păstrez tradiția de peste 30 de ani, de a participa în competițiile de UUS. Rezultatul nu este atât de important pentru mine, dar rămân cu satisfacția promovării și participării într-un mod onorabil în concursurile organizte de cei pasionați de UUS.


73 de YO8CLN
Ghiță !




6 comentarii:

yo8sal spunea...

Bravos nene Ghita !
Tot inainte! (prietenii stiu de ce....hi)
Sanatate si iesiri cit mai multe in /P.
Propagarea sa fie cu voi...
73 de Adrian, yo8sal

yo4fyq spunea...

Felicitari pentru prezenta si abordare. Exact cum ai descris, acesta fiind si un scop al organizarii, sa fim in banda cat mai multe statii YO si un bun prilej de a ne destinde .
Miza majora fiind sa facem ce ne face placere sa tratam activitatea doar ca pe o participare intre prieteni, nu ca pe o o competitie. Sa ne racastigam locul pe harta ca fiind o zona cu potential de activitate in Europa de EST un domeniu ultrascurtelor.

73 YO4FYQ/KN44FD WWW.UUS.RO

Unknown spunea...

Hi.

It was nice contact from JN86AO to KN27QI.
700+km with only 20w and 4. el yagi nice.
Dont forget to turn your antennas to S5 in next
maraton period.

Best regards
Matic, S53MR

YO8SSB spunea...

Felicitari statiilor care au participat constat in maraton si nu in ultimul rand, felicitari organizatorilor, celor care au promovat concursul si arbitrilor!
Este munca multa si de cele mai multe ori, este voluntariat!

73 de YO8SSB!

yo8cln spunea...

Mny tnx , Matic S53MR !Here is the location for the marathon. The location of the contest is in kn27oc 2021 m and the callsign is yr8d. S50 station is the best DX for yr8d. 73 !

yo8cln spunea...

Multumesc Adrian yo8sal si Claudiu yo4fyq ! Pacat ca , in anumite conjuncturi pt. unii "banii vorbesc" pt. care incalca orice principii...73 ! de yo8cln