marți, 26 iunie 2018

In vizita la YO8DHA

 Dupa o primă întâlnire avută cu YO8DHA - Dorin, la Vama, impreună cu YO8CT, a urmat invitația de a vizita baza de concurs din jud. Vaslui, Loc. Lacul Babei.
 A venit și vremea când impreună cu YO8TK - Silviu, m-am decis sa merg pană la YO8DHA. Vizită a avut loc cu o zi inainte de IARU 50Mhz Contest. Ocazie cu care am văzut și eu locul de unde în 2016, s-a obținut locul 3 mondial. Un rezultat frumos și greu de atins in condițiile actuale pe propagare.

 Vineri,  13 iunie 2018......

 13.... zi cu ghinion pentru unii, cu noroc pentru alții, m-am pus la drum spre Vaslui. Drumul surprinzător de bun, in jur de ora 09, eram deja împreuna cu YO8DHA - Dorin, la o cafea in biroul sau.


YO8DHA - Dorin


  Dorin, un tip jovial, socializează ușor și  este o gazdă bună. Aproape o oră a durat vizita la biroul său, după care ne-am pornit spre Lacul Babei. 
........Aici surpriză..... unde-i lacul?
 Baza de concurs este situată intr-un vârf de deal, la fel.... surpriză.....fară nici un lac in jur, doar o pădure frumoasă de foioase.





 Pregătirile pentru 50Mhz sunt in toi, dar propagarea nu este in ton cu pregatirile de la Lacul Babei.





 Antene peste antene, vreme frumoasa și .....chef de grătar. nu de concurs.




 În mod special, am remarcat antena verticală pentru banda de 80m, o costrucție inedită si pare a fi și foarte robustă. Antena este realizată din scări de aluminiu. Înaltă de 20m. 











 Pe lângă antena verticală din 80m, am mai remarcat câteva antene: Delta loop pentru 80m, vertical 40m, directive pentru 14, 21 si 28Mhz.....și alte....antene!







Multe dintre antene erau în reconstrucție..... precum paginile de net...hi!

M-am bucurat de mult soare, liniștea zonei și nu in cele din urmă, compania lui Dorin. Am mai avut placuta surpriză de-al revedea după mult timp pe YO8WW - Gabi si YOSS - Alex.

YO8TK, YO8DHA, YO8SS, YO8WW

YO8TK, YO8DHA, YO8SSB, YO8WW


 Din păcate seara, impreună cu Silviu, m-am intors spre casa. 

 Mulțumesc lui YO8DHA - Dorin, pentru ospitalitate!!!

Imagini .... și atât.







73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: