Maraton YO, un concurs in UUS, la inceput de drum. Numarul statiilor care participa in aceasta competitie creste de la o etapa la alta. Concursul devine animat si tot mai populat cu statii atat din YO, cat si din strainatate.
Prima etapa a fost programata cam repede pentru statiile din zona de munte. Vremea nu a tinut cu noi, pe varful muntelui inca era zapada si foarte rece.
In etapa a doua, a fost ceva mai bine, fara zapada, dar rece, doar 5 grade cu plus in Masivul Rarau, Asl. 1651m, KN27SK.
Indicativul folosit in concurs a fost; YR100BA.
Op: YO8SSB si YO8SGM.
Op: YO8SSB si YO8SGM.
YO8SGM - Marian.
Masivul Rarau este o destinatie de weekend, fiind
usor accesibila, te invaluie din prima clipa cu peisajele sale minunate:
poieni inverzite presarate cu flori de munte, paduri de fag si molid, creste
stancoase, vai inguste, rezervatii forestiere si jnepenisuri. Timp sa ai sa-i
cutreieri potecile si sa-i descoperi frumusetile!
Duminica 19.05.2018 ora 10 (local),
Suntem pregatiti de concurs....
Conditii de lucru:
TRX: ICOM IC-275H/ 100W.
ANT: YAGI - 4 elemente ( de portabil).
Totul a fost bine pana am facut prima legatura radio cu YO8RHM/P, dupa mai multe masuratori efectuate, ne-am dat seama ca receptia este inecata total in zgomot. Varful Muntelui este plin de emitatoare pentru diferite servicii de comunicatii ( atat civile, cat si speciale).
In conditiile date, am schimbat locatia, in asa fel, incat intre noi si emitatoarele comerciale sa avem o creasta a muntelui. Receptia a crescut, am reusit sa lucram statii din: 9A, S5, YO2, YO6, YO8.
Am pierdut mai bine de o ora cu mutatul si instalatul antenei dintr-o locatie in alta, dar intr-un final am reusit sa facem 10 qso-uri. Nu stiu este multe, putine,...... depinde din ce parte privim....hi!!!
ODX ...o statie din S5, undeva la 750km.
O experienta frumoasa, o iesire in natura, de ce nu, o alta activare SOTA.
Cateva imaginii din timpul concursului....
YO8SGM - Marian si YO8SSB.
YO8SSB
Centenarul Unirii Bucovinei.... YR100BA.
Fiecare actiune a noastra, are 5 minute de istorie.
Va prezint in imagini " OFICIUL VAMAL CORNUL LUNCII", Mosia Cornu Luncii, infiintat la 06 mai 1809. Marturie a unui hotar vremelnic intre Bucovina si Patria Mama. Cornul Luncii a fost prima localitate in care au intrat trupele Romane, pentru eliberarea Bucovinei in LUNA NOIEMBRIE 1918.
" Trebuie de spus că satul Cornu Luncii a fost localitate de frontieră după anexarea în 1774 a părții de nord a Moldovei (Bucovina) de către Imperiul Habsburgic. La 6 mai 1809, pe moșia Cornu Luncii a fost înființat un oficiu vamal; clădirea fostului pichet de grăniceri de pe teritoriul românesc se mai păstrează și astăzi. În noiembrie 1918, Cornu Luncii (partea din sat ce se numește Stănilești, și care făcea parte din Austro-Ungaria) a fost prima localitate în care au intrat trupele române pentru eliberarea Bucovinei.
Sursa: https://suceavalive.ro/cornu-luncii-cea-mai-dezvoltata-comuna-judetului-suceava/
Oficiul Vamal Cornul Luncii.
Dupa 100 de ani, viata in Bucovina....merge mai departe.
"Daca nu putem cunoaste totul din stiinta, macar sa invatam ceva de la viata!"
73 de YO8SSB!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu