joi, 9 noiembrie 2017

YR8D - CQ WW SSB CONTEST 2017


Din pacate, mai multe evenimente mai putin fericite petrecute cu cateva zile inainte de marele concurs CQ WW SSB, m-au determinat sa particip singur in aceasta competitie, la categoria SO SB 20m HP. 

YO8CLN -Ghita, a suferit o interventie chirurgicala si a fost scos putin din circuit pentru o perioada de cateva luni. YO8TTT - Sasha, a facut parte impreuna cu Bogdan - YO4RIU, din echipa de la YU5R si uite asa.... am ramas singur :))).
In aceste conditii m-am decis sa lucrez doar intr-o singura banda, mai exact in banda de 20m.
Vineri 27 octombrie, in jur de ora 16( local)... am ajuns la Neagra -Sarului, unde m-am bucurat enorm de mult sa -l revad pe  YO8CLN, mai plin de viata. Dupa cateva povesti spuse pe fuga, Ghita mi-a prezentat noul sistem M2, pus in functiune ( care asteapta folosit la maxim).

Sistemul de blocare, filtre, comutare, functioneaza foarte bine, iar viitorul pare a fi unul mai bun ...HI!!

Sambata 28 octombrie, ora 07 ( local)... incep concursul in banda de 20m, echipamentul folosit este :

TRX: Elecraft K3.
AMPL: ACOM -2000 AUTOMATIC.
ANT: OPTIBEAM 16-5 & JP 2000.Conditiile atmosferice sunt bune, propagarea este relativ buna. Pun destul de repede in log mai multe statii din UA9, UA0, VK si ZL. 
Participare buna, statii multe, puterile folosite in concurs, cred ca sunt din ce in ce mai mari, cu greu poti sa-ti pastrezi frecventa curata, fara sa fii deranjat din laterale.
Peste zi lucrez statii multe din Europa, iar la vreme de seara apar si statii din Nord America. Propagarea nu este deosebita, dar lucrez  multe statii din W si America Centrala.
Ziua de sambata o inchei cu 1050 de legaturi.

Duminica 29 octombrie , ora 07 ( local)... totul decurge normal, apar tot mai multe statii noi din Europa, ziua este identica cu cea de sambata, pana la ora 17, cand , din pacate vremea nu mai tine cu mine. A inceput sa ninga foarte tare, incarcare electrostatica mare....la ora 19 ( local), am inchis statia si am pus punct.

In total am realizat un numar de 1755/QSO-uri, 37 de zone si 125 de tari.


Concluzie:


Total ore lucrate, efectiv in concurs 20. Sistemul de antene, TRX, AMPLIFICATOR , a functionat impecabil, compania lui YO8CLN- Ghita din nou una foarte placuta. Vremea a tinut cu noi pana ... la un moment.. cand... am inchis tot.

Felicit toate statiile YO, care au lucrat in concurs, indiferent de rezultat!!!!


73 de YO8SSB!
Niciun comentariu: