miercuri, 9 august 2017

Cupa FM NASAUD 2017 / YO8SSB

Cupa FM NASAUD, un concurs aflat la editia cu numarul cinci, aduna an de an, radioamatori iubitori de munte si de concursuri inedite. In 2017, concursul s-a bucurat de o participare numeroasa, vreme buna, chiar cu un maxim istoric de temperatura pentru Muntii Calimani, +24,5 grade. 
Asa cum am facut an de an si in 2017, am urcat impreuna cu YO8CLN - Ghita, in KN27oc, Vf. Retitis, Muntii Calimani.
Sambata 05.08.2017, ora 09.00..impreuna cu YO8TTT - Sasha, care urma sa participe la Campionatul European HF, am fost prezenti la Neagra - Sarului,YR8D. Aici caldura mare, insa ne-am racorit imediat cu o apa rece si o cafea proaspat facuta de catre d-na Lenuta, sotia lui YO8CLN, o gazda calda si mereu primitoare.
Sederea noastra la Neagra - Sarului, a durat pana in jur de ora 11, cand am primit vizita lui YO8SSH - Seby si sotia lui YO8SDF, care erau in drum spre o noua activare SOTA, YO/ EC - 042, Vf. Calimani Izvor. 

Sambata ora 12(local)... parasim Neagra -Sarului, impreuna cu YO8SSH si YO8SDF si pe carari de munte, plecam spre cele doua varfuri din Muntii Calimani, Vf. Retitis respectiv Vf. Calimani Izvor.


Parcurgem drumul de la Neagra Sarului in Vf. Retitis, aproximativ in doua ore, cu un mic popas de 30 minute pentru a cumpara cate ceva de mancare la o mica pravalie din sat.

Sambata ora 14....odata ajunsi in KN27oc, ne-am pus pe treaba, am montat un repetor digital pentru banda de 70 cm, 439.100 cu shift-ul de rigoare, 7,6 mhz. Antena verticala X-30, de la DIAMOND.
Repetorul este de la YAESU, DR-1X. 
Multumesc lui YO8TTT - Sasha si YO8SS - Coco, care au avut amabilitatea sa ni-l puna la dispozitie, pentru a fi utilizat in Calimani.



In jur de ora 16, YO8CLN si YO8DAR, au facut prima legatura via repetor. Repetorul functioneaza in conditii optime, acopera o suprafata mare din YO.

Dupa ce m-am jucat pe pilonul repetorului cu montatul antenei pentru 70cm, am inceput concursul Cupa FM Nasaud cu ceva intarziere..HI :))).



Conditii de lucru:

ICOM IC -228H.
YESU VX-8.
Antena mobila.






Propagarea foarte buna in banda de 2m, statii multe care participa din diferite locatii cu diferite echipamente, polarizari de antena cand verticale , cand orizontale, dar intr-un final reusim sa schimbam cate un control atat in banda de 2m cat si in 70cm

Atmosfera este una placuta, vremea tine cu noi, spre seara am primit vizita meteorologului Sandel, o persoana tare vesela, care te face sa stai la povesti pana spre dimineata, asa cum a fost si in cazul meu. Am reusit sa ma bag in pat duminica dimineata in jur de ora 4.

YO8CLN - Ghita si Meteorologul Sandel....

Seara a plouat, temperatura a scazut doar pana la 20 de grade, atmosfera a fost una placuta, m-am simtit ca intr-o mini vacanta la munte. Nu am fost singuri, in jurul nostru erau turisti pasionati de fotografie, cazati la cort si plini de voie buna.







Duminica 06 august 2017.... a doua zi de concurs, vreme frumoasa, propagare buna, statii putine, cred ca si la ei...noaptea a fost presarata cu povesti pana spre dimineata.

In total am reusit 38 de qso-uri in 2m si 25 qso-uri in 70cm.


Cateva imagini video.....


Pilonul pe care sunt montate antenele pentru repetor.



YO8SSB in qso cu YO5DDD.


YO5KAI si YO8SSB.


Miron - YO3ITI.



YO5KAI si YO5KAS in 70cm.

YO5PLP/P KN27fh.

YO8SDE/P - Florin si YO6HSH- Otty.


YR7J 




Cateva foto....

Cutia pentru repetor.


APRS KN27oc

Interior repetor...



















ECHIPA SOTA 

YOAZQ, YO8SST, YO8CLN, YO8TAA, YO8SFF. foto Calimani.



YR7J / YO7KXJ

Mesaj primit de la YO3GNF/ JACK.
Vf. Urdele 2228 m

Draga LUCIAN,
Am citit cu placere cate ceva despre activitatea voastra din Calimani, mi-au placut pozele care au insotit textul si m-am bucurat de toate QSO-urile facute cu echipa din care fac parte acum (YR7J sau YO7KXJ), care in ultima vreme s-a cocotat fie in zona Balea Lac, fie pe Vf. Urdele sau Muntel Mic. Am zis ca ar fi bine sa-ti trimit si eu cateva poze facute in ultimul weekend, pe Vf Urdele 2228 m, aproape de TRANSALPINA, de unde am facut 4 legaturi impreuna in Cupa Nasaud.
Sper sa ne mai auzim pe calea undelor, si cine stie, poate o sa  ne intalnim si direct, avand in vedere ca sunt nascut in Vicovu de Sus, judetul SV, loc de care sunt inca foarte legat.
73 de YO3GNF, op. JACK.












73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: