joi, 5 ianuarie 2017

Wednesday mini - contest/ YO8SS

 Sarbatorile de iarna au trecut repede, 2017 a inceput in forta pentru o parte din membrii A.S Dorna DX Grup. Miercuri 04 ian,  la initiativa lui YO8SS - Alex, ne-am adunat cu  totii la Neagra - Sarului/ YR8D, pentru a manca o felie de cozonac si cu acesata ocazie,  YO8SS, a participat intr-o competitie internationala organizata de radioamatorii din UA. Mai precis este vorba despre un concurs care are loc in fiecare miercuri de la ora 19- 21 (local), in banda de 3,5 si 7Mhz, CW.  Cu aceasta ocazie am avut timp sa operam noua achizitie a lui Alex - YO8SS, un Elecraft K3.




Propagarea a fost buna in benzile de jos, la prima pornire a TRX-ul, in banda de 80m, am receptionat si lucrat lejer doar cu 100w,   o statie din FK/  Noua Caledonie - 599 +10.
Ne-am jucat comparativ cu cele doua TRX- uri, Elecraft K3, diferenta  dintre ele fiind doar de nuanta.




Ora 19...start in mini- contest, statii multe, operatori foarte buni, mai ales din Rusia. YO8SS - Alex, cu mana data dupa tastatura...HI, trage tare, tolba plina, iar la finele concursului...surpriza.. LOC-ul 
1!!






Dupa concurs am sarbatorit reusita la un gratar pregatit de YO8CLN - Ghita, si o cana de vin..... :) 

YO8SSB si YO8TTT....au strigat... lupta COCO....!!! .... :) 



 YO8SS - Alex .....



Atmosfera a fost una foarte placuta.... dupa concurs, YO8TTT - Sasha ... si-a facut de cap in banda de 80m, a reusit un numar de 400 qso -uri, din care 65%, statii din JA si 35%, statii din America de Nord si America Centrala. 

4SQ/ 80m de la YR8D/  Neagra - Sarului, face minuni mai ales in conditii de umiditate maxima.

YO8TTT - Sasha...






O mica parte din log-ul lui YO8TTT.



Cateva imagini din....si de la Neagra - Sarului..















Un mic video facut in jur de 22 ( local), in banda de 40m....



Dupa acest prim test, astept etapa de cw,  a Concursului International CQ WW 160m.... sigur si in 2017, antenele de receptie sunt puse iar la loc cald, mai exact in magazie, verticalul de 160m, este in lucru, echipa o facem cu o zi inainte, iar antena de baza, ramane inv''v'' - ul din banda de 80m, modificat pentru banda de 160m.


73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: