vineri, 7 octombrie 2016

YO8C/ Un repetor care a implinit 20 de ani.

In luna, octombrie 2016, Repetorul vocal YO8C ( Calimani), a implinit 20 de ani de functionare. Cu acest prilej YO8CLN - Ghita, a organizat o intalnire cu radiomatorii din Suceava si nu numai, in Muntii Calimani, chiar in locatia unde este amplasat YO8C. Intalnirea a avut loc sambata, 01 octombrie 2016, la Cabana Meteo din Vf. Retitis, 2021m inaltime.
Dupa un inceput de saptamana rece, cu temperaturi scazute, sfarsitul de saptamana ne-a pregatit o surpriza frumoasa, cu vreme foarte buna si temperaturi care te duc cu gandul la vara si nu la toamna.
Radioamatorii care au participat la intalnire sunt:
 YO8DAR - Vasile, YO8BDQ - Stelica, YO8CLN - Ghita, YO8SSB - Lucian, YO8CKR - Bazil, YO8SS - Coco, YO8NR - Vasile, YO8DOH - Fani, YO8SKY - Cornel, YO8SXX - Radu, YO8AZQ - Adi, insotit de sotie, YO8SGM - Marian , insotit de sotie,.
Ora stabilita pentru intalnire a fost ora 16, direct la Cabana Meteo din Muntii Calimani. Impreuna cu YO8CLN, YO8DAR si YO8BDQ, am plecat mai repede din Neagra Saraului, pentru a pregati cele trebuincioase pentru musafiri. Drumul  a fost unul placut, linistit si plin de povesti  despre evenimentele petrecute in Calimani de-a lungul timpului.Sambata, ora 13 ( local),  am ajuns la statia meteo din Calimani, odata ajunsi ne-am pus pe treaba, YO8DAR - Vasile , a trecut la partea tehnica .. a instalat si pornit baliza VHF , 144.444Mhz.  YO8BDQ - Stelica si- a pregatit bucataria mobila....Ora 16 ( local). 
Toate detaliile sunt pregatite, radioamatorii invitati sunt aproape toti si intram in programul propus. Dupa prezentarea locului in care este amplasat repetorul, fotografii de grup, YO8CLN - Ghita, prezinta primul material pregatit " Istoria lui YO8C".
"Istoria lui YO8C" - Primul material prezentat in imagini, a fost unul foarte emotionant. 20 de ani, in care repetorul a mers fara nici o problema tehnica.

Cateva imagini din material.....
Din pacate nu mai este pintre noi YO3APG - Vasile, care a fost si el prezent la punerea primei  pietre de temelie a lui YO8C.

Al doi - lea material... a fost prezentat de YO8AZQ - Adi, despre activitatea SOTA, desfasurata de el si inca un grup de radioamatori din Suceava in anul 2016. Din grup fac parte YO8SSH si YO8SJP.
Activitatea SOTA este in plina dezvoltare, membrii sunt numerosi si bine organizati.


YO8AZQ si SOTA.....
Al trei - lea material... a fost prezentat de YO8SS - Alex, care a reprezentat cu fruntea sus lotul national de telegrafie sala, fiind medaliat cu aur la una dintre categorii. YO8SS a facut o trecere in revista a rezultatelor deosebite obtinute la telegrafie sala si munca titanica pentru a ajunge la performanta.

Materialul numarul patru.... a fost un material surpriza. YO8CLN - Ghita, a pregatit pentru toti participantii diplome si pentru o parte din radioamatorii care au contribuit la constructia lui YO8C, cate o statie portabila BAOFENG, UV - 5R. In total s-au oferet 10 statii portabile BAOFENG si 20 de DIPLOME .

Momentul premierii in imagini.....

YO8CLN si YO8AZQ


YO8CLN si YO8DAR

.....YO8CKRYO8SGM si YL....


....YO8NR


......YO8SS


....YO8DOH


......YO8SKY


.....YO8SXX


......YO8BDQ


Cel mai asteptat moment ..... Masa festiva.


Cu aceasta ocazie ne-am dat seama inca odata ca suntem  intradevar la Suceava o familie!


Imagini din timpul intalnirii....


Muntii Calimani.... un loc plin de istorie 


Multumesc pe aceasta cale pentru frumoasa organizare lui:

YO8CLN - Ghita.
YO8DAR - Vasile.
YO8BDQ - Stelica !!!!!

Concomitent cu acest eveniment am participat la IARU R1 432MHZ si mai sus, dar..... revin cu un nou articol despre concurs!

73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: