miercuri, 24 august 2016

Campionatul National de UUS al Romaniei 2016/ YR8D

Aproape este toamna , a trecut si Campionatul National de UUS al Romaniei. Mi-am propus in acest an sa urc fara tehnologie pe munte, mi-am scos cartela cu net din telefon, stiu ce-i net-ul, dar nu am. ANA ,personaj fictiv din Radioamatorismul YO, are. ARE SI MERE, DAR NU II PLAC, la scoala nu se mai mananca fructe. Din clasa a VI a. Se consuma pizzetti, chipsuri si alte " CHESTII". colorate, combinate si aditivate. YR8D ... nu are nici mere.... si ....are un zambet care inmoaie si cea mai aspra inima. ANA..are tableta si un android. YR8D ...are un bat, in care se sprijina in timp ce coboara dealul. ANA isi petrece ziua cu telefonul in mana. Noapte il tine langa perna. Poate primeste mesaje pe " UATZ". Nu stie cand este soare sau ploua afara. Nu observa. A anulat aplicatia meteo, mananca din memorie si se blocheaza in timpul sedintei foto. Si asta este o tragedie. ANA ..vorbeste tare si gesticuleaza ca un sicilian nemultumit. YR8D ..traieste dupa frazele lui, , si nu, nu l-a citit pe Osho. Nu da like nimanui si de distribuit, distribuie doar aer curat si bland de munte. ANA...SCHIMBA COVER-UL ZILNIC, PERETELE ACTUALIZAT, TOP-URILE FORMATE,  IAR ZIUA INCEPE CU: TOTUL ESTE COOL, PEACE, BRO! 
FRATE CE PLICTISEALA PE AICI!!!!

YR8D nu are internet. ANA,  ARE...ARE MERE VIRTUALE!  

Sper ca in 2016 , sa nu mai avem un clasament virtual, facut din condei ca cel,de anul trecut.

YR8D/ YO8KRR la C.N UUS 2016, a urcat in Muntii Calimani, KN27OC. Echipa a fost alcatuita din YO8SSB - Lucian, YO8SDQ - Vlad, YO8BDQ - Stelica si YO8CLN - Ghita. Ne-am impartit in doua tabere, YO8SSB si YO8SDQ au lucrat in concurs, iar YO8CLN si YO8BDQ, s-au ocupat de problemele tehnice aparute la repetor si nod-ul APRS. 


Jurnal de concurs....

Prima zi...sambata; 20 august 2016.

Cu intarziere de o ora, fata de ora stabilita am ajuns la Neagra - Sarului, unde eram asteptat de YO8CLN - Ghita. Am sarit direct in masina si ne-am pus la drum spre Vf. Retitis. Vreme frumoasa, soare si voie buna. 

Ora 12 ( local). Sunt ajuns sus pe creasta la baza de concurs  a lui YR8D, vremea tine cu noi, dar bate vantul destul de tare, primul lucru pe care il fac, montez antenele pentru concurs si pun pe pozitia de start TRX-ul!


 Timpul zboar repede, ora 15, a sosit .... strigam in 2m, prima etapa. Ca si strategie de concurs, am ales varianta de-a chema intr-o singura frecventa tot concursul. Asa ca..m-am postat in 144.305Mhz si am inceput sa chem. Propagare buna, statii relativ putine, dar operatori buni si de calitate. In prima etapa am reusit 62 de qso-uri. Etapa a doua, a fost la fel de buna ca si prima. la finele celor doua etape de 144Mhz, am realizat un numar de 134 qso-uri. 

Conditii tehnice/ YR8D:

TRX: TS-200X.
150W -144MHZ..
100W-432Mhz.
100W- 1296Mhz.
250mWatti - 10ghz.

Ant: 144Mhz- F9FT / 9 elementi.
         432Mhz- YAGI / 24 elementi.
         1296Mhz- yagi/ 54 elementi.
         10Ghz- un disc ... :))))!!!

Generator electric pe benzina


1296Mhz.

O banda putin straina mie, prima etapa incepe la ora 21, nu stiu cat este de potrivita  ora, dar...las pasionatii de 23cm, sa spuna daca-i potrivita sau nu. Am lucrat doar 5 sau 6 statii in prima etapa, propagare proasta, participare slaba si umezeala multa. Etapa a 1a la final.... 6 qso-uri. Foarte slab... nu stiu , astept sa vad clasamentul, dupa care trag o concluzie. Poate fi si vina mea... :)))!!!

Duminica, 21 august 2016.

Ora 05,30 ( local). Natura a pregatit o surpriza pentru noi, cer senin, vant zero, o luna superba si un rasarit fantastic... de poveste!Ora 6:00 ( local) . Prima etapa de 432mhz, propagare buna, participare la fel de buna, concursul dinamic, statiile au semnale puternice. La finele primei etape realizez 30Qso-uri. In etapa a doua lucrez cateva statii noi, dar pierd doua statii lucrate in prima etapa. La finele celor doua etape de 432Mhz, am realizat 64 QSO-uri.
Surpriza cea mai mare din acest Campionat, a fost prezenta lui Jozef - YO6BHN, un mare DX pentru mine in UUS!!! 

Ora 12 ( local). Etapa a doua de 1296Mhz. Participare slaba, propagare proasta, dublez legaturile din prima etapa si....la ora 11, strang antenele si ma pregatesc sa plec spre casa.

10Ghz..... Intre mit si realitate... La YR8D - REALITATE!!!


YO8CLN -Ghita, nu a rezistat, a luat cu el si aparatura pentru  10Ghz, din pacate,  seara,  in prima etapa, nu a mers, umezeala multa, frig, noapte, mai greu de realizat legaturi in 10Ghz. A doua zi, lucrurile au  stat mult mai bine, vreme frumoasa, cald si propagare buna. Am reusit un singur QSO, cu YO5KAI/P, echipa formata din YO5BLA si YO5TP.


VIDEO: Legatura cu YO5BLA si YO5TP, in 10Ghz.

Imagini cu tabara de 10Ghz.

Final.... 

Un Campionat National de UUS, reusit, frumos in care am intalnit pasionati de UUS, care au luptat cinstit si onest. Sper sa avem parte de un albitraj pe masura concurentilor... cu sau fara legitimatie. 
YO5OCZ - Laci, este nou la conducerea comisiei de UKW, trebuie sa avem incredere in el si rabdare, sunt schimbari si sufla deja un vant nou in aceasta ramura. 

Multumesc pentru legaturi si puncte acordate in campionat!Munca..... la APRS. 

YO8CLN - Ghita.
Merge....bem o palinca romaneasca ....intre doua chinezesti!!!

Campionatul National de UUS.... in imagini!!!

Trebuie sa castigam..... daca nu..... YO8SSB, vine pe jos....asta-i noua deviza la YR8D!

Tot din Muntii Calimani.....un varf.... YO8BDQ si YO8CLN, au lucrat in UKW de pe creasta...intr-o vreme !!!
YO8CLN....mai lucreaza si el ceva.....

Inca mai pot..... 

YO8KRR/YR8D
Muntii Calimani
QTH LOC: KN27OC
ASL: 2021m

73 de YO8SSB!
Lucian DAMIANNiciun comentariu: