sâmbătă, 9 iulie 2016

YR8D - Campionatul International de UUS a Romaniei

 Timpul trece foarte repede, dupa marele eveniment din Germania, tot in formula de trei, YO8CLN - Ghita, YO8SS -Coco si YO8SSB - Lucian, ne-am decis sa urcam in Muntii Calimani , pentru a participa in Campionatul International de UUS a Romaniei. Zis si facut, sambata dimineata la ora 6 , YO8SS a fost la Campulung Moldovenesc, de aici cu pasi marunti  si repezi am plecat spre Neagra - Sarului, . In jur de ora 8,30 am fost acasa la YO8CLN -Ghita, care la fel de ospitalier ca intotdeauna ne-a pregatit o cafea buna insotita de o palica foarte tare.

Sambata, ora 9 

 Ne-am decis sa plecam la drum, vreme frumoasa, soare, vant zero, toate cele necesare pentru concurs erau asezate in masina. Lasam satul in urma , cu povestea lui de viata si incet, incet, disparem in munte. Muntii Calimani sunt imbracati in straie de vara, Totul este verde si plin de lumina.


Pregatiti de drum......


Dupa un drum de cateva ore, am ajuns sus in Vf. Retitis, 2021m. Temperatura  18 grade, vant aproape zero.


Am avut parte de o vreme frumoasa cand am ajuns sus la baza de concurs, ne-am bucurat de vara si de peisajul de poveste din Vf. Retitis, KN27OD.Meteorologul de serviciu, ne-a pregatit locul de cazare si a grabit instalarea antenelor, vremea era buna, dar urma sa apara un front noros, cu descarcari electrice in cateva ore.


YO8SS & YO8CLN......


Antenele sunt instalate, acum urmeaza aparatura de concurs:

TRX: TS -2000X.
           IC - 706MK2G

AMPLIFICATOARE:

150 W - 144Mhz.
100 W - 432Mhz.
150 W - 1296Mhz.

Generator energie electrica - Honda.Din pacate nu am avut parte de vreme buna, imediat dupa ce am instalat aparatura de concurs, s-au strans nori de ploaie si au aparut descarcari electrice.

Sambata, ora 17 ( local)


Incepe C.I UUS  - 2016, propagarea relativ buna, participare numeroasa, in paralel cu concursul nostru se desfasoara mai multe concursuri internationale de UUS.
Aud numeroase statii YO, care vin cu semnale foarte bune, o mare supriza pentru noi a fost Y08TTT si YO8BDW , care lucreza foarte bine de pe un deal din jurul Sucevei.
Am reusit sa lucrez in prima seara staii din : YO, YU, HA, LZ , UR, S5 , dar....... vremea nu tine cu noi, descarcari electrice .... si trebuie sa facem o pauza de cateva ore.Poate auzim ceva...... ;))))))Prima zi de concurs, nu decurge foarte bine, log-ul arata rau, punem in tolba doar 60 de legaturi, in 144Mhz si doar 10, in 432Mhz, Mare surpriza avem in 10 Ghz.


Duminica, ora 6 (local)

Ziua doi de concurs.....

Dimineata incepe cu vreme buna, YO8CLN - Ghita , foarte matinal a fotografiat si admirat rasaritul soarelui.


Ziua a doua incepe bine, antena indreptata spre Est, lucrez cateva statii din UA, UR, ER, apar statii din KO50. Propagarea pare a fi buna, dar,  din nou vremea.......... nu tine cu noi. In jur de ora 12 (local) , trebuie sa facem QRT.

REZULTAT FINAL

10 Ghz - YR8D 

KN27od

 Nu am putut rata ocazia sa nu luam cu noi, sus pe munte si aparatele pentru 10 Ghz, o iubire mai veche de a lui YO8CLN.

TRX: FT - 817 + TRANSVERTER 10Ghz din 432Mhz , putere de iesire 250 mW,

ANT: Disc de 50 cm/ diametru. 


Sambata, am reusit sa lucram in 10Ghz, cu UR7DWW , din KN18OE/ 269 Km.
Duminica, am reusit sa lucram cu :

YO5KAI/P.
YO5TP/P.
YO5BLA/P.

Iar marea supriza a fost legatura RAIN SCATTER, cu YO5AXB - Mircea.

YO5AXB - rain scatter. VIDEO

Profilul legaturii RAIN SCATTER,  primit pe mail de la YO5AXB de catre YO8CLN, care confirma clar natura legaturii radio. 

Profil QSO 10Ghz/ Rain Scatter.


UR7DWW - 10Ghz. VIDEO


Fotografii din timpul concursului.....


YO8CLN...... 10Ghz.

YO8CLN - Ghita.... 10Ghz.

YO8CLN si YO8SSB...... 144mhz

Vf. Retitis / 2021m - Muntii Calimani.

10 Ghz....

Si materiale video......


KN27OD - YO8KRR/YR8D
73 de YO8SSB!!!
Lucian DAMIANNiciun comentariu: