joi, 20 august 2015

Campionatul national de UUS 2015 YR8D/YO8KRR

Campionatul national de UUS 2015 YR8D/YO8KRR

15 - 16 august 2015



 Incep acest mic articol prin a va multumii pentru timpul acordat citirii micilor mele povestioare de pe blog. Numarul mare de vizualizari, imi dau curajul de a merge mai departe. Sper sa nu va plictisesc si prin ceea ce scriu  sa va trezesc interesul de-a vizita mereu pagina mea. 

Multumesc mult!
Lucian DAMIAN
YO8SSB

 Campionatul national,  ramane un concurs de referinta pentru pasionatii de UUS. Nu am putut rata aceasta competitie nici in 2015. YR8D a plecat in acest an din pacate fara YO8CLN -Ghita la drum. Echipa a fost alcatuita din: YO8BDQ - Stelica, YO8TK - Silviu si YO8SSB - Lucian. Lipsa lui Ghita -din echipa a cantarit mult atat la rezultatul final cat si la atmosfera din din timpul concursului. Ghita este un adevarat lider care stie sa tina echipa unita si sa  puna in  frau orgoliile personale. 

     "Povestea noastra merge mai departe"


 Sambata 15 august,  dimineata la ora, 06:00, impreuna cu Silviu - YO8TK, ne-am pus la drum spre Neagra - Sarului, unde eram asteptati de YO8BDQ  si de catre YO8CLN.  Ghita primitor ca intotdeauna, ne-a asteptat cu o palinca buna si o cafea aburind. Chiar daca timpul era limitat ne-am bucurat de o mica " sedinta tehnica" si un ultim sfat  inainte de concurs.
 De la Neagra - Sarului, am schimbat masina si am mers mai departe cu masina lui Stelica - YO8BDQ, care este  4x4.



Dupa ce ne-am luat ramas bun de la Ghita, am pornit spre Muntii Calimani, KN27OD. Din Neagra - Sarului si pana in KN27OD, Vf. Retitis sunt aproximativ 35 km, o parte din drum este asfaltat, dar portiunea cea mai lunga si cea mai grea, practic, este teren accidentat. Timpul ramas pana la startul competitiei era foarte scurt si am fost nevoiti sa tragem  de masina la maximum pentru a ajunge in timp util la baza de concurs. 
 Am ajuns in Vf. Retitis, asl 2021 m la ora 12 si am trecut direct la montarea antenelor si al echipamentului de lucru.

YO8TK... la munca de jos!


Avem si ... cazare asigurata!


Conditii tehnice:

TRX :  TS 2000X.
PA;      150Watt.
Generator electric: 1Kw pe benzina.
Antene: 144Mhz F9FT - 11 elementi.
             432Mhz Yagi  - 24 elementi.
           1296Mhz Yagi -  54 elementi.


Conditiile atmosferice au tinut cu noi, temperatura  16 grade, vant zero, cer senin, soare din plin. Dupa ce am terminat de montat antenele am trecut la partea cea mai interesanta din concurs, servirea pranzului in conditii de campanie.


 Ora 12 utc,  prima etapa din 144Mhz. Propagarea este  buna, participarea numeroasa, in log punem legatura dupa legatura si uite asa la finele etapei avem 67 qso-uri. 
 Din pacate o ora din prima etapa nu am putut opera din cauza vremii, care a fost instabila si am avut parte de descarcari electrice si multa gheata! Buna de pus in vin ... HI !!!


La noi ... vine!

Etapa 2/ 144 Mhz.

Debuteaza cu vreme buna, propagarea parca ceva mai buna decat in prima etapa, reusim cateva statii noi si uite asa la finele celor doua etape, reusim un numar de 135 Qso-uri, pe indicativul YR8D.


YO8TK - Silviu.

YO8BDQ - Stelica.

In banda de 432Mhz am decis sa nu mai operam la statii de club, asa ca am operat la SOSB. Operator a fost:  Silviu -YO8TK. In cele doua etape de duminica dimineata a reusit un numar de 65 qso - uri. Propagarea a fost una foarte curioasa, cand buna, cand atat de slaba incat nu mergea nimic.

432Mhz - antena.


1296Mhz, am operat tot la SOSB, din pacate propagarea a fost extrem de slaba, in cele doua etape am acumulat un  numar de 15 qso-uri. Indicativul cu care am lucrat a fost YO8SSB. Numarul statiilor participante a fost unul foarte redus. 


1296Mhz... 

 Echipa, A.S DORNA DX GRUP, YR8D/ YO8KRR -  pastreaza traditia  si este prezenta in toate competitiile majoare de UUS. 

Pentru pasionatii de munte, atasez cateva imagini din VF. Retitis, Muntii Calimani.
















Echipa:  A.S DORNA DX GRUP
                  YR8D/ YO8KRR


73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: