vineri, 12 iunie 2015

YR8D - Concursul " Floarea de Mina, UUS 2015".

YR8D - Concursul " Floarea de Mina, 2015".

 Traditia la YR8D, merge mai departe si in anul 2015.  Daca nu am participat la Cupa Napoca datorita stratului gros de zapada, care a facut imposibila deplasarea noastra in M-tii Calimani, acum la Floarea de Mina, vremea a tinut cu noi si asa, in zorii zilei de sambata, 06 iunie 2015, eram gata, cu alte cuvinte, aveam toate cele necesare de drum asezate in masina.
 In spatele nostru ramane Neagra Sarului, iar noi disparem incet pe carari de munte. Cer senin, soare, vant zero, asa am fost primiti sambata dimineata in frumosii munti ai Calimanilor. Natura plina de viata, a luat locul iernii grele si lungi, zapada a disparut, iar florile sunt pretutindenea cu noi. Din pacate, iarna grea si-a lasat amprenta si asupra bazei de concurs din KN27OD. Sistemul de energie eoliana a fost distrus, baliza de pe 144.444 Mhz,  nu mai are antena, aceasta a fost rupta de vantul puternic din iarna,  lipsa de energie electrica a intrerupt si nodul APRS din KN27OD.
 Ghita - YO8CLN, a pregatit un nou sistem de energie eoliana, mult mai performant si mai rezistent la vant. Pretul de achizitie a sistemului fiind de 3200 USD.
 Cu papornita plina de "scule" , inarmati cu  rabdare si multa voie buna, Ghita - YO8CLN, Stelica - YO8BDQ si Lucian - YO8SSB, odata ajunsi pe creasta Vf. Retitis 2021m, s-au pus pe mare treaba :) .
 Montarea noului sistem eolian, a durat trei ore, dupa care s-a trecut la reglarea lui si partea cea mai importanta " sarbatorirea succesului" pana in zori de zi.

YO8CLN... eu tin minte ca am luat totul !!!

 Sistemul de energie eoliana...

YO8BDQ cu intentii clare ..... sa faca si el ceva .... :)


 Totusi sa nu uitam de ce ne-am deplasat in varful muntelui,  Floarea de Mina  si concursurile paralele cu acesta HA si LZ contest.
Odata instalate antenele pentru 144, 432 si 1296 Mhz, am trecut la testarea acestora si a propagarii :). Propagarea este buna, dar curioasa, semnale puternice vin de la statiile din S5 si HA.

Montam antene... YO8BDQ si YO8CLN.


Avem.... sistem de antene !!!


Ora 17 cfr, banda de 144 Mhz este plina de statii, participarea in concurs fiind una numeroasa, propagarea buna, vremea la fel de buna, cu soare din belsug si vant zero.

Conditii de lucru YR8D:

TRX : TS - 2000 X.
ANT: F9FT 144 Mhz
          Yagi: 432 si 1296 Mhz.
Generator pe benzina : 1KW. Semnale puternice vin de la statiile din S5 , HA si LZ. In logul nostru de concurs, punem legatura dupa legatura, iar la finele concursului, reusim un numar de : 81 qso-uri in 144 Mhz, 20 qso-uri in 432 Mhz si doar 2 qso-uri in 1296 Mhz.

 144 Mhz - am lucrat cu statii din : HA, LZ, S5, OE, 9A, YU, SP, OM, YO, US.
 432Mhz - S5, HA, US, YO.
1296 Mhz - HA , S5..

 Felicitari statiilor YO, care au participat in concurs. Fata de anul trecut nu au fost atat de numeroase, dar s-au facut remarcate prin semnale puternice si numarul mare de legaturi realizate la distanta.
Din pacate duminica 07 iunie 2015, la ora 12 cfr, am strans antenele si ne-am deplasat spre casa.
 Floarea de Mina 2015, a fost pentru noi, membrii: A.S DORNA DX GRUP, un bun prilej de a ne intalnii si a consolida echipa.O echipa unita de altceva decat de rezultate bune si treaba buna - pana la urma va sfarsi dezbinata.
 YO8CLN - Ghita, a construit o echipa de oameni pe care ii uneste performanta, adica obiectivele atinse.
Cine doreste sa aiba o echipa unita, investeste in cresterea performantei oamenilor.
Ce conteaza cu adevarat este ceea ce ii uneste !!!Timpul petrecut in Muntii Calimani a fost foarte scurt si nu am reusit sa terminam tot ceea ce ne-am propus.Urmeaza o noua deplasare in care sper sa reusim sa punem la punct sistemul de energie eoliana, precum si repunerea un functiune a repetorului, baliza si aprs.Va doresc un sezon de UUS  bun, plin de realizari, legaturi cat mai lungi si cate un ES zilnic !!!


    A.S DORNA DX GRUP
Gheorghe DROMERESCHI
          YO8CLN/ YR8D73' de YO8SSB !!
Lucian DAMIAN
5 comentarii:

yo5ocz spunea...

FELICITARI
nu am cuvinte sunteti tari
mult succes
73 de yo5ocz Laci KN17UL

Septimiu Mihai Pop spunea...

Bravo baieti! Sa ne-auzim cu bine cu fiecare ocazie. Mult succes si la mai mare!

73's YO5ER Septy

yo8ssb spunea...

Salutare Laci,

Felicitari si tie pentru activitate si locatie!
Ma bucur ca putem schimba controale in toate concursurile de UUS!

73' de YO8SSB!
Lucian DAMIAN

yo8ssb spunea...

Multumesc Septy!

Si activitatea ta este frumoasa si intensa !
Sper anul acesta sa-ti luam iar Cupa FM NASAUD :).
Mult succes in activitae si numai bine!

73 de YO8SSB!
Lucian DAMIAN

mihai spunea...

Sugestive imaginile pentru activitatea voastra, cei de la YR8D, mai ales ca aveti locatia asta superba, atat din punct de vedere radio dar si al perspectivei vizuale pe care ti-o ofera. Felicitari pentru rezultate, ele dovedesc ca daca o echipa este bine inchegata in timp va da rezultate pe masura valorii sale iar in final va avea de castigat radioamatorismul romanesc, indiferent din ce structura organizatorica face parte. Important este sa ne facem simtita prezenta in concursuri intr-un mod cat mai onorabil, pentru ca asa cum spune o vorba romaneasca "omul sfinteste locul".
Succes in viitoarele concursuri dar si in tot ceea ce faceti.

73 de YO8RHM, Mugurel