vineri, 21 noiembrie 2014

YO8C UN PROIECT DEVENIT REALITATE

''YO8C '' UN PROIECT DEVENIT REALITATE!

  Un proiect cu o istorie de peste 20 de ani,  localizat in inima Muntilor Calimani, in mijlocul celor mai impresionante atractii turistice din zona, situat pe Varful Retitis 2021m, repetorul vocal, YO8C  prinde viata in anul 1996 la ideea lui YO8CLN - Ghita si YO8DAR- Vasile sprijiniti in mod direct de YO8BDQ-Stelica.
  Istoria lui YO8C incepe cu primele materiale transportate la cota 2021m cu un jeep a vremurilor comuniste, un ARO 10 , fabricat de DACIA.  Pas cu pas, pe un soclu de ciment, apare si pilonul de zece metrii care sustine cele doua antene necesare repetorului. Inceputul a fost unul dificil si costisitor, acum amintirile te fac sa zambesti si sa-ti aduci aminte de clipele de nebunie care te-au insotit pe parcursul realizari proiectului.
 In 2014 prin stradania lui YO8CLN-Ghita, apar si filtrele duplexoare, achizita este facuta de la firma Suedeza Telecom la pretul de 1100 euro.Odata cu filtrele duplexoare noi, dispar cele doua antene si este folosita doar o singura antena de la firma DIAMOND. Antena verticala VHF/UHF, castig VHF 6dB, UHF 8dB.
 Din aceeasi locatie a repetorului vocal YO8C este activ si APRS + WX DIGIPEATER YO8CLN-2 RETITIS CALIMANI. Alimentarea digipeater-ului si a repetorului este realizata cu un sistem suta la suta eco, mai exact, un dispozitiv eolian si un panou solar!

Sistemul de alimentare.

Repetor si pilon pentru antene.


Sistemul de antene!


  Datorita imbunatatirilor aduse la repetor in anul 2014, aria de acoperire a crescut foarte mult, fiind receptionat in conditii bune pe teritoriu YO cat si in Ucraina. Traficul pe repetor este acum unul foarte dinamic.

YO8CLN- Interventie la antene.Cam asa arata pilonul pe timpul iernii, sus in Calimani!


Interior repetor.


Muntii Calimani mereu fascineaza, urcam cu mare placere si emotie in suflet!Mai facem ceva...?

10 Ghz.... YO8CLN.


YO8C - Repetor vocal, canal R2 
Muntii Calimani
Vf. Retitis asl: 2021m
locator: KN27OD
RX: 145.650 Mhz
TX: 145.050 Mhz

Baliza: 144.444 Mhz, aceeasi locatie, KN27OD
Digipeater: APRS YO8KRR - 2 DEALU NEGRU, VATRA DORNEI QTH-LOC: KN26QH.

73 de YO8SSB!
Lucian DAMIANTrimiteți un comentariu