luni, 12 august 2013

Y08KRR-YR8D "Pasiune in scurte si ultrascurte"
YO8KRR-YR8D

Pasiune in scurte si ultrascurte 

 YO8KRR-Un club, o pasiune, o viata dedicata unui hobby, care te face mereu sa fii "mai bun si mai bun".
Membrii fondatori sunt cei doi frati, YO8CLN-Ghita si YO8DAR-Vasile care au pus bazele unui mic radioclub, care in prezent a devenit o adevarata baza de concurs cu numerosi membrii si o dotare de exceptie.
 Celor doi frati li s-a alaturat si YO8BDQ-Stelica, un radioamator foarte implicat,  mereu tanar si un ultrascurtist convins, precum si fiul acestuia YO8SDQ-VLAD, care inca de la 13 ani, tragea tare pentru titlul de Campion National la UUS.
 Coordonati de Ghita-YO8CLN, dupa un business plan ca si in viata profesionala, clubul a crescut numarul de membrii si a luat contur baza de concurs YR8D de la Neagra Sarului.
  Visul lor a devenit realitate , sunt oameni care fac bine si planteaza in jurul lor doar fapte bune.
 Baza de concurs este situata la 16 km de la Vatra Dornei, in localitatea Neagra Sarului. O zona pitoreasca de la poalele Muntilor Calimani, 1007 m altitudine.

 


Pentru amatorii de legenda, Neagra Sarului  isi afla denumirea in legenda Dornei care spune ca Dragos Voda, trecand din Maramures prin pasul Prislop pe Valea Bistritei Aurii, ar fi poposit la Iacobeni. La o vanatoare pe muntele Ousorul, a ranit o caprioara si în urmarirea ei, a cunoscut-o pe frumoasa Dorina, de care s-a îndragostit.


                Revenind dupa cativa ani la casuta ( vatra ) de pe malul apei Dorinei   (Vatra Dornei ), Dragos afla ca Dorina este plecata cu sirul de oi spre Muntele Calimani. Plecand in cautarea ei, Dorina nu il recunoaste, se ascunde si este ranita de sageata voievodului care crede ca a dat peste o salbaticiune. Astfel, mergand pe urma sirului Dorinei (Saru Dornei ), Dragos ar fi trait ziua cea mai neagra ( Neagra Sarului ), atunci cand si-a ucis iubita.  Iata cateva detalii tehnice a echipamentului folosit de YO8KRR:


Transceivere:

 ICOM -756 pro3

 KENWOOD-TS 2000X
 YAESU- FT 920
                FT-847
                FT-897
                FT-817
Amplificatoare:

Acom -1000
HOME MADE-GU43

Antene:

160m -vertical
80m- four square antenna
40m- four square antenna
20,15,10 m-10 elemente Yagi Home Made.
K9AY loop antenna pentru RX

Accesorii diverse:

- computere desktop cu monitoarele lor legate in sistem,cutiile de comanda pentru 4sq "COMTEK ACB-4ARRAY SWITCH", cutie de comanda pentru toate antenele "Ameritron-remonte coax switch", cutia de comanda pentru K9AY, toate dotate cu decuplare galvanică.

4 SQ -80m


4SQ -40m

20,15,10m 10 elemente YAGI


Clubul a functionat mereu dupa proiecte bine gandite pe termen mediu si lung, iar implicarea financiara a fost pe masura.
 Baza de concurs a fost folosita in decursul timpului si pentru echipa nationala de unde scurte a Romaniei, ,YR0HQ ca statie de baza 80m CW.
 YO8KRR a castigat numeroase concursuri nationale si internationale. Au fost mereu prezenti in competitiile de US cat si mai ales in cele de UUS.


Rezultatele nu au fost altceva decat o rasplata a efortului personal si financiar depus de promotorii clubului.

Vedere generala a bazei de concurs YR8D;Locul de odihna:Anul 2013 un an cu suflu nou, tanar si noi membrii care fac cinste radioclubului cat si radioamatorismului Yo greu incercat .


                           YO8TTT,    YO8CLN,    YO8XXX,   YO8TYT,        YO8SS

YO8KRR-un club cu portile deschise pentru noi membrii!

     Proiect de viitor infiintarea unui Birou de QSL-uri, pentru toti radioamatorii YO, unde  "Colectarea QSL-urilor si expedierea in strainatate a lor, este asigurata gratuit de YO8KRR"!!!73' de YO8SSB!


9 comentarii:

Unknown spunea...

Felicitari!!
Nu pot decit sa ma bucur cind aud si vesti bune ca din cele rele abunda din greu pe toate site-urile YO...

Succes in continuare!
73&DX's Val,YO6DDF

yo9how spunea...

Felicitari pentru tot ceea ce ati realizat acolo!
Toate cele bune, 73 de YO9HOW!

yo7lfv spunea...

Foarte frumos, imi place ,cu 4 SQ in 80 m vreau mai multe lamuriri ca vad ca sunt betele puse la hotar . unde sunt radialele daca betele sunt pe margine sau trec si la vecini ?
73 ! robert yo7lfv/yp7p

neamircea spunea...

Felicitari, nea Ghita! Sper sa ne vedem la iarna cu bine, cand ajungem la Neagra Sarului / Gura Haitii!

73 Mircea ZS/YO3XX

yo8ssb spunea...

Multumim Val!
Sper ca pe viitor sa avem parte de un drum bun si lin , cu rezultate pe masura!

73' de YO8KRR!

yo8ssb spunea...

Multumim Eduard!

73' de YO8KRR!

yo8ssb spunea...

Radialele trec si la vecini, avem parte de vecini buni si intelegatori, care au permis sa ingropam firele la ei in pamant!
Pamantul este mereu umed, practic un sol ideal ptr antene verticale si nu numai!
Felicitari si ptr baza voastra de concurs si la mai mare, Robert!

73' de YO8KRR!

yo8ssb spunea...

Multumesc Mircea!
Te astept cu drag in zona!

73' de YO8KRR!

neamircea spunea...

Multumesc! Avem rude acolo, din partea sotiei, in cam toate satele din zona, am fost pe la 8CLN si ultima data cand am ajuns acolo, sa-i transmiti pe calea asta ca tricoul cu Dorna DX e purtat cu mandrie in ZS! 73 numai bine, cu placere la revedere! Mircea