miercuri, 22 iulie 2020

YR8D/ CQ Worldwide VHF Contest

    Suntem în plin sezon de UKW, concursuri multe, lume bună prin ele, un meniu complet pentru un sezon reușit intr-un context pandemic.  Încerc să mă bucur de fiecare ieșire în natură, nu știu cât mai ține libertatea noastră la numărul exagerat de cazuri corona. 
    Am împărțit sfârșitul de săptămână în două. Sâmbătă pentru familie și duminică pentru CQ WW VHF Contest și Maraton VHF.
    Atât ziua de sâmbătă cât și cea de duminică le-am petrecut la poalele Munților Călimani. Zona așa după cum am mai spus este foarte frumoasă, cu oameni care știu să mai fie primitori, cu sufletul deschis pentru oaspeți.
    

    Sâmbătă 18 iulie 2020


    Călătoresc spre Țara Dornelor, un ținut verde al apelor minerale, unde încerc să cuceresc noi locuri, să cunosc noi oameni și tradițiile lor. Ținta mea fiind, Păstrăvăria: La Poalele Călimanilor, așa cum spune și sloganul lor ,,  Loc numai bun de pescuit bunătățile din farfurie,, este situată în satul Gura Haitii,comuna Șarul Dornei. 
    Vremea este frumoasă, soare, temperatura 22 de grade, te simți ca în rai.... nu am fost acolo  HI...dar cred ca este spectaculos!
     Păstrăvăria are gazde tinere, pline de viață care sunt mereu pregatite cu bunătății proaspete în farfurie.



    Nu am rezistat să nu comand un păstrăv la grătar cu mămăliguță și o bere de prin părțile locului BEREA CĂLIMANI.
    Totul este gătit pe loc, păstrăvul dacă dorești, ți-l poți prinde singur.





    Spre sfârșitul zilei mi-am îndreptat pașii spre o altă locație din satul Drăgoiasa, Casa Răzeșului. Aici am ajuns destul de târziu, nu prea am reușit să fac fotografii, dar vă las un link, spre pagina lor oficiala. Merită de aruncat o privire peste pagina lor și de ce nu...de stat câteva zile la ei.

https://casarazesului.ro/


    Duminică 19 iulie 2020


    Împreună cu YO8CLN - Ghiță, plec spre KN27OC, vremea este....de iarnă, frig, plouă, bate vântul, totul radical opus față de ziua anterioară. Dar totuși, ne-am decis să urcăm sus în Rețitiș. După un mic popas prin sat, ne-am pus în mișcare. Povești pe drum. preț de o oră și ceva, atât facem din sat până la locul cu pricina. 
    Cum am ajuns am montat antena pe o ploaie cu gheață și un vânt care te pătrunde indiferent cu ceea ce ești îmbrăcat.
    Ghiță și-a propus să schimbe repetorul din 2 m, care acum este funcțional 145650Mhz. Totul a fost o adevărată aventură montană, intr-o secundă a fost ud în totalitate. Practic în mod normal, ceea ce faci într-o oră, acum faci in trei.
    

 Eu m-am decis să lucrez doar in banda de 2m, la 6 ore. Teoretic am început la ora 10 cfr, odată cu Maraton VHF YO Contest. Chiar dacă vremea a fost împotriva noastră, în bandă am avut plăcerea să schimb câteva controale cu radioamtorii pasionați de UKW, aici menționez pe : YO5DDD, YO3APJ, YO3JW, YO9AYN, YO4FYQ, YO7FWS, YO5PUV, YO8DOI, YO8SAO/P, YO8CQQ, YO3FAI, YO5OM, YO5PLP, YO9CNU, YO8TNB, YO5TP și mulți alții care erau prezenți în maraton. Banda a fost animată, dar însoțită de un zgomot atmosferic infernal. Acul la S -metru era mereu la S9.






 Echipamnt/ YR8D KN27oc:

TRX: Kenwood/ TS - 2000X
PWR: 400W
ANT: 9 elem. YAGI

    Propagarea este bună, dar zgomotul atmosferic termină totul. La o oră de la startul în concurs, mi-a picat sitemul de orientare al antenei, efectiv am lucrat după ureche, nu am știut mult timp pe ce direcție am antena îndreptată. Totul era o ceață, atât la propriu cât și la figurat.



Cabana Meteo .......

     După un lung șir de stații YO, am reușit să lucrez câteva stații din Europa, 9A, YU, OM, S5, LZ, HA nu am auzit stații din SP, ER, OK. 

    Final de concurs: 60 de legaturi, multe dintre ele cu peste 650km/ ODX. 

    Repetorul din Călimani funcțional.... până la urmă...tot am mai dres busuiocul . Surprinzător nu am reușit nici o stație din UR sau UA.
    O problemă la log descoperită în timpul concursului CQ WW VHF Contest și remediată acum, a adus descalificarea lui YR8D, pe bună dreptate din YO DX UUS. Log - ul de concurs a generat ora greșit, toate legăturile noastre au fost anulate. Numai cine nu muncește nu greșește.

Câteva imagini din timpul concursului










 73 de YO8SSB!












5 comentarii:

YO3GCL-Mihai. spunea...

Felicitari pentru eforturile si sacrificiile facute, pentru realizarile frumoase, pentru activitatea sustinuta. Tot respectul pt UKW-isti!
73!

Unknown spunea...

Frumos material.Felicitari. 73

yo7lfv spunea...

Felicitari , povestea continua . 73 Robert yo7wc / yp7p

YO8SSB spunea...

Multumesc frumos ptr aprecieri!
Pacat de vreme, de multi ani ies pe munte, dar asa o vreme nu am prins. Efectiv sa fie urata tot timpul.
Sper sa avem parte de vreme buna la urmatoarele iesi, ma intereseaza in mod special IARU de 2m in septembrie. Sper sa facem o figura buna!

73 de Lucian / YO8SSB!

mihai spunea...

Cei care urca la inaltimi au avantajul vizibilitatii radio dar in acelasi timp sunt expusi vicisitudinilor vremii, asa cum s-a intamplat cu voi. Pacat ca efortul pe care l-ati depus a fost umbrit de descalificarea datorata diferentei de timp introdusa de pc. Doar cei care ies in /P stiu cat efort fizic, financiar si de timp depun doar din pasiune. Sper ca la celelalte concursuri care vor urma sa aveti parte de vreme cat de cat buna.

73, Mugurel
YO8RHM