joi, 10 octombrie 2019

YR8BA/ IARU Region I UHF/SHF Contest


  IARU UHF/ SHF Contest 2019 , a fost ultimul concurs din 2019, în care am participat din portabil. Iarna în Munții Călimani a venit mult mai repede decât ne-am fi așteptat. Săptămâna 30 - 6 octombrie din punct de vedre meteorologic a fost un dezastru pentru noi, ploaie în Vatra Dornei, zăpadă în Călimani la cota 2021m. 
  Împreună cu YOCLN/ Ghiță, am decis să încercăm o ieșire în portabil. Zis și făcut, astfel sâmbătă dimineață ne-am pornit spre KN27oc, vremea a ținut cu noi, în sat ploaia a stat, însă pe vârf de munte, era doar un alb imens.

 Peisajul era unul parcă desprins dintr-o poveste, însă ....realitatea era alta..drum greu, cauciucuri de vară, zăpadă și emoții.
 Într-un final am ajuns la stația meteo.


Ceață, frig, zăpadă, -2 grade... totul perfect pentru a monta antene și echipamente radio . Antenele sunt pe poziție, am decis să lucrăm cu indicativul special YR8BA, dar, după cum arăta atmosfera de pe munte cred că mai indicat era să operăm în eter cu YP...XMAS.
Condiții de lucru:

TRX : TS-2000X
AMPL : 400W - 432Mhz
              30W-1926Mhz ..... și antene multe... :)
Sâmbătă ora 17 (local)..... 

  Start în IARU UHF/SHF UP Contest.... propagare relativ bună, prima legătura în 432Mhz a fost cu OE3A, după care au urmat câteva stții din LZ și cam atât. După prima oră de concurs, a căzut propagrea și totul a fost mort.
Vremea la fel, frig, ceață, zăpadă .....și cam asta o fost prima zi de concurs.

Duminică....

 Ziua de duminică nu a fost diferită față de ziua de sâmbătă, propagare la fel de rea, vremea mai capricioasă decât sâmbătă.....
  Ora 9 (local).... deja am strâns tot și am plecat spre casă.

Rezultat final:

29 qso-uri in 432Mhz și 6 qso-uri in 1296Mhz.
ODX 800Km.

Imagini din timpul concursului:YR8BA/ YO8CLN6 comentarii:

YO2MSB spunea...

Felicitari pentru activarea in... "North Pole style", asta n-a fost treaba usoara.
Si multumim pentru promovarea lui YP-XMAS, hi!
73 es GL de YO2MSB

robotwolf spunea...

Si eu care credeam ca pe Feleac (700m) au fost conditii grele...
Dar acum se anunta din nou peste 20 grade. Etape de maraton VHF/UHF mai sunt, sa speram ca nu s-a incheiat sezonul de iesit in /P.
Felicitari si 73, YO5PUV

Unknown spunea...

A fost o actiune dificila dar scopul a fost atins ! Am reusit sa omagiem evenimentul
unirii Bucovinei cu Regatul unit al Romaniei si sa facem un remember despre cel care a fost yo8ss (care ne-a insotit in citeva expeditii in Calimani ) si care va ramine vesnic in amintirea noastra ! 73 !de yo8cln

Petrica spunea...

Felicitari pentru activitate! Greu dar frumos! Totusi de ce nu va bagati in echipa XMAS a ARR-ului pentru a continua sa lucrati in aceeasi atmosfera de iarna ? 73! si multa sanatate Ghita!

Florin spunea...


De la Silagiu v-am lucrat ...KN05TO,si eu am facut peste 300km cu masina de la Tg-Jiu pt.ca ,pe Transalpina,unde-mi duc veacul era mai rau ca pe la voi!
A fost liniste in prima zi ,a doua zi a venit ploaie ,pacla si numai conditii de UKW nu a fost dar,asta-i viata,mergem inainte!
Felicitari pt.legaturi,au fost muncite!
Florin-YO7LBX

yo8ssb spunea...

Multumesc ptr comentarii!
A fost iarna grea, la cateva zile a venit vara...cine mai intelege ceva din vremea asta?
Important este ce ramane dupa .... HI!

73 de YO8SSB!