Radioamatorism

duminică, 10 iunie 2018

YR100BA Floarea de Mina 2018

Sâmbată 01 iunie 2018

 Ora 12 (local), ajung într-un final la Neagra - Șarului, cu o intârziere de o ora. Ghița - YO8CLN,  era pregătit de drum, schimb doar unele lucruri, dintr-o mașina in alta și pornim la drum. Destinația finală fiind KN27oc, Munții Călimani, Vf. Rețitis. Locația clasică a lui YR8D. 
 Vremea din păcate nu a ținut cu noi, ziua de sâmbăta fiind una destul de capriciosă, când soare, când vânt si furtună. 

 Ora 14 (local), după un drum greu prin Munții Călimani, am ajuns sus in Vf. Rețitiș. Natura ne-a oferit un spectacol unic, care te umple de bună dispoziție si chef de vița.






 După o iarnă grea, acum totul este plin de flori, intr-o mare de un verde crud. 








 Ultimul concurs din KN27oc, a fost in octombrie 2017, IARU UUS 432Mhz. Concursul a fost un dezastru pentru antenele noastre. Chiciură, vânt puternic si antene distruse in totalitate. Acesta este bilațul. ultimului concurs de UUS, a lui YR8D din Vf. Rețitiș. 
 În 2018, la prima ieșire a noastră in Munții Călimani, ne-am propus mai mult, să facem un inventar la ceea ce a mai rămas bun și să reparăm si noi ce putem in condiții de ASL 2021m. 
 Odată ajunși la baza de concurs, am incercat să salvăm pilonul și antenele.




 Într-un final am salvat o mare parte din antene și pilonul parțial (dar ne-am folosit de el). Vremea a fost supărată tare pe noi. De când urc eu in Călimani nu am prins o astfel de vreme rea. Ploaie cu gheța și incărcări electrostatice de nu am putut ține nimic metalic in mână.






 După o ora de vreme rea, totul în jurul nostru era alb, deja suntem în plină iarnă.





 Ora 17...Start in Floarea de Mina UUS/ 2018. Folosim indicativul special YR100BA, o singură bandă, 144Mhz.

Condiții de lucru:

TRX: KENWOOD TS-2000X.
AMPL: 350W
ANT: YAGI 9 elemente.
Generator electric pe benzina.







 Propagarea a fost ca si vremea capricioasă tare. In prima seară de concurs, am reusit 60 QSO-uri, cu stații din YO, YU, S5, UR, SP. 

Duminică 2 iunie 2018.

Încep a doua zi concurs, cu speranța unui ES. Nu am avut parte de asa ceva, nici măcar de propagare bună nu a fost vorba. Am mai pus in tolbă 20 QSO-uri si la ora 10, 30 am închis stația.

Total 80 QSO-uri, ODX 900 Km, o stație din S5.


Câteva imagini din timpul concursului.....











Și o parte video......
















73 de YO8SSB!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu