vineri, 25 august 2017

Campionatul National de UUS/ YO8SSB

Sezonul 2017 de UUS este pe final, din pacate Campionatul National nu s-a bucurat de o participare in masa a radioamatorilor din YO. Propagarea a fost capricioasa, mai mult curioasa decat buna,, reguli multe, noroc ca vremea a tinut cu noi si nu am avut parte de ceea ce a fost la C.I UUS.
Mi-am propus in acest an sa lucrez la SOMB, conditiile tehnice nu ne-au permis sa lucram la echipe. Pana la startul competitiei nu am reusit sa finalizam amplificatorul de putere si sistemul de antene. In acest caz am lucrat doar cu TRX-ul, TS-2000X si o antena DK7ZB cu 9 elemteti.

Sambata 19. august 2017.... impreuna cu YO8CLN - Ghita, pornesc la drum spre KN27oc, Vf. Retitis, Muntii Calimani. Eu pentru concurs, YO8CLN pentru a definitiva repetorul de 432Mhz.

Vreme frumoasa, 18 grade in varf de munte, vant aproape zero. Din pacate timpul nu prea a tinut cu noi, odata ajunsi ne-am si pus pe treaba. Am instalat sistemul de panouri solare necesar alimentarii repetorului, iar intr-un final mi-am instalat si antena de 2m.

Ora 15 ( local)...start in C.N UUS 2017, din pacate am simtit din plin propagarea curioasa din 2m, statii relativ putine, insa de calitate, am intalnit in timpul concursului operatori foarte buni cu semnale puternice.
La finele celor doua etape de 2m am reusit un numar de 106 qso-uri.
Imediat dupa cele doua etape de 2m, a inceput prima etapa de 23cm. Aici nevoie mare, participare slaba, am reusit doar 6 qso-uri......

Duminica 20 august 2017.... ora 06 ( local), intr-un final schimb si ridic antena pentru 70 cm, simt temperatura scazuta de afara, sunt doar 4 grade.
Prima etapa de 70cm, incepe mai greu pentru mine, cu o intarziere de 15 minute, dupa o noapte pierduta la povesti spuse la gura sobei.....
La finele celor doua etape de 70cm, pun in tolba 50 qso-uri.

Duminica ora 10 (local) .... etapa a doua de 23cm, am reusit sa mai fac doar 6 qso-uri, m-am plictisit si am dat antenele jos mai repe de cu o ora. Final de 23 cm ....11 qso-uri.

Sambata si duminica m-am bucurat de vizita lui Florin -YO8SDE, care a urcat pe cele trei varfuri din Muntii Calimani, intr-un maraton SOTA, Vf. Retitis, Vf. Pietrosul si Vf Calimani Cerb.

YO8SDE - Florin


YO8SDE si YO8CLN.


YO8SDE .

O iesire reusita pentru noi, un concurs fara net, fara telefon, ceas clasic nu digital ( regula celor +, - 5 minute diferenta, inca -i valabila), deci intr-un cuvant o frumoasa mini-vacanta.

Cteva imagini din timpul concursului....


73 de YO8SSB!


Niciun comentariu: