joi, 30 martie 2017

CQ WPX SSB CONTEST - 2017 / YR8D

CQ WPX, un concurs dinamic, cu o  participare numeroasa din partea radioamatorilor din intreaga lume. Ne-am propus in 2017 sa fim o echipa, din pacate nu am reusit. De la an la an suntem la fel, sau poate mai putini. Sunt foarte dezamagit atat de noi cat si de echipele la nivel de YO. In 2017, nu reusim sa avem o echipa care sa fie alcatuita din minim 4-6 operatori. La Dorna Dx Grup, suntem de cele mai multe ori ...UNUL, sau la vreme de sarbatoare, DOI. 
25-26 martie, la startul concursului am fost singur, YO8TTT - Sasha, din motive personale, bine intemeiate nu a putut participa, la fel si YO8BDQ - Stelica, nu a fost prezent decat sambata cateva ore. Dar sa depasesc momentul destul de trist, cu speranta ca in viitorul apropiat reusesc sa-mi mobilizez intreaga echipa si sa folosim la maxim noua dotare tehnica de la YR8D.
YO8CLN - Ghita, impreuna cu YO8DAR - Vasile, asa cu au promis, mi-au facut o mare surpriza si la startul concursului am avut antena OPTIBEAM OB 16-5, ridicata sus pe pilon. Munca a fost titanica, antena a fost ridicata la 20m doar in trei oameni, manual, fara macara sau alte dispozitive sofisticate de lucru la inaltime. Solul este umed si nu permite decat sa te plimbi cu barca HI.... :))))

Vineri 24.03.2017, ora 18.30, l-am gasit pe YO8CLN, inca lucra la antena. Obosit dar cu promisiunea dusa pana la capat.

Imagini din timpul montarii ....


Din pacate odata cu ridicarea antenei pe pilon, a trebuit sa dam jos mai multe antene, de care nu ne-am putut folosii la CQ WPX. Am coborat un Delta Loop pentru 160m, K9AY, a ramas un singur beverage pe NW, vertical 160,80 si 40m.


K9AY


RX Beverage ..... :))))160m antenna ......


Sambata, ora 02 (local) .... Start in etapa de SSB.

Propagarea este foarte proasta, zgomot mare in benzile de jos, conditii atmosferice rele, descarcari electrice din belsug. Antena INV V, pentru banda de 160m, este in scurt din cauza umezelii......deci am parte de un tablou complet negativ.
Ora 05 (local).... in log... doar 80qso-uri chnuite cu 100w in banda de 160m. M-am decis sa dreg busuiocul in banda de 80m, chiar daca propagarea este proasta,  pun in log cateva state noi.
Peste zi banda de 10m, a fost ca si inexistenta, in 15m doar deschideri sporadice spre SE.
Banda de 20m, a fost cea care a mai animat concursul.

Duminica....o noua zi de concurs.

Duminica toata ziua m-am delectat cu noua antena Yagi: OB 16 - 5, in banda de 20m. Am reusit sa fac o mica comparatie cu antena veche, folosita pentru benzile superioare. Am constatat cateva diferente intre cele doua antene. Balanta inclina destul de clar spre OB 16-5. O concluzie finala nu am, vreau sa mai ma joc cu cele doua antene, comparativ, in cateva concursuri si revin cu o concluzie de final.

La finele concursului am reusit 1650 qso-uri/ 3.000.000 de puncte.
Am lucrat doar 30 de ora in total ,din cele 48 disponibile.

Mi-au placut cateva statii YO, cum au lucrat in timpul concursului, aici tin sa mentionez pe YO9HP,  YP7P,  YQ6A,  YP0C,  YR5N si alte statii, dar din pacate nu am acum log -ul la indemana.

Succes in competitii si.....de ce nu...sa apara echipe noi!!!Imagini din timpul concursului....


73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: