sâmbătă, 4 februarie 2017

CQ WW 160m CW / YR8D - 2017

Propagarea in benzile superioare este foarte proasta, preucuparile majore a radioamatorilor care participa in marile concursuri internationale si nu numai, sunt acum concentrate in low band.
Banda de 160m, este o provocare pentru toata lumea. De cele mai multe ori te surprinde intr-un mod placut. Antenele de dimensiuni mari, antenele speciale de receptie, eliminarea zgomotului, sunt primele puncte care trebuiesc rezolvate pentru a fi competitiv in low band.
Pe viitor, daca propagarea intra intr-un con de umbra in ceea ce priveste benzile superioare, diferenta in concursuri o face banzile de jos, 1,8 - 7Mhz.
Prima competitie majora din anul 2017, la care ne-am propus sa participam cu YR8D, a fost CQ WW 160m - CW. Greul a cazut in totalitate pe YO8CLN - Ghita, care cu o saptamana inainte de concurs, a trebuit sa puna la punct tot sistemul de antene pentru banda de 160m. La emisie am folosit un " inv V", iar la receptie am folosit un singur beverage de 200m, montat pe directia N.
Conditiile atmosferice au fot groaznic de nefavorabile pentru YO8CLN, zapada de 50 cm, temperaturi de -24/ grade dimineata, peste zi -12. Ghita a pomenit toata echipa in gand, la montarea beverage -lui ..... HI!!!!  Dar....arta cere sacrificii ....HI!



Vineri 27. 01. 2017...
Intr-un cadru de iarna, ne-am reunit la YR8D,  in Neagra - Sarului. Din echipa a facut parte: YO8BDQ - Stelica, YO8CLN - Ghita, YO8TTT - Sasha, YO8SSB - Lucian, YO8SS -Coco. Din pacate YO8SS, a stat foarte putin ( probleme de serviciu).



ora 00 ( local)....

CQ WW 160m/ CW , startul este dat pentru echipa de YO8TTT, propagarea nu este foarte buna, statii multe, in special din Europa, cu semnale puternice si ganduri de castig.

YO8TTT....

Antena de receptie chiar daca este pe nord, isi face datoria, scoate din zgomot, statiile care in mod normal sunt aproape imposibil de receptionat.
Spre dimineata YO8TTT, a schimbat cu YO8BDQ. Impreuna pun in log 630 qso-uri.

Log -ul dupa prima noapte de concurs.

Sambata 28.01.2017.... peste zi,
Ne-am bucurat de ospitalitatea lui YO8CLN - Ghita, care ne-a rasfatat cu o palinca buna si o masa festiva.
In jur de ora 17, YO8BDQ - Stelica, face primele legaturi din noaptea a doua de concurs.

YO8BDQ - Stelica.


Propagarea... tine cu noi, daca in prima noapte statiile din NA, s-au auzit greu, in noaptea a doua, am reusit sa lucram mult mai usor, in log apar statii din America Centrala si NA.



 Duminica dimineata YO8BDQ si YO8TTT pun in log un numar de 1014 qso-uri.


Duminica seara....ora 17, auzim statii puternice din Europa, dar care sunt deja in log ul nostru. Seara debuteaza la mansa cu YO8BDQ.
In ultima noapte de concurs, am reusit sa lucram si cateva statii din JA.
Am terminat concursul cu un numar de 1184 QSO-uri, 73 entitati DXCC, 17 state.




YO8KRR/ YR8D

TRX: Elecraft K3.
AMP: ACOM - 2000.
ANT: INV V.
RX ANT: 1 X BEVERAGE 200m / Nord.

YR8D....



Un concurs reusit, o atmosfera placuta in cadru echipei, YO8CLN - Ghita, o gazda perfecta.

Imagini din timpul concursului.....


Beverage antenna.....


INV V Antenna.....160m.


RX .....spre Nord.....



Neagra - Sarului.

YR8D







In drum spre casa... Pasul Mestecanis - 1100m.


 

73 de YO8SSB!

Niciun comentariu: