joi, 31 octombrie 2013

CQ WW SSB CONTEST 2013

CQ WW SSB CONTEST 2013- "YR8D"

 Indicativul YR8D, este din nou activ in unul dintre cele mai mari concursuri DX internationale " CQ WW SSB". De mai bine de 10 ani, YO8CLN-Ghita organizeaza din amplasamentul sau situat intr-o pitoreasca zona de langa Vatra Dornei, Neagra Sarului, echipe pentru a participa la categoria M/S HP.
 De fiecare data obiectivul sau este acelasi: ocuparea unui loc cat mai bun, precum si inchegarea unei echipe cat mai competitive.
 Ghita a demostrat ca nu trebuie sa fii milionar, sa investesti in echipamente scumpe pentru a obtine rezultate exceptionale. O mare parte din echipamente sunt autoconstruite,( amplificatoare de putere si majoritatea antenelor), mai putin cutiile de comanda a lor care sunt industriale.
 Intregul sistem de antene este proiectat cu mare atentie de catre YO8CLN -Ghita, pentru obtinerea performantelor maxime in legaturi la mare distanta si pe directiile cele mai favorabile in concursuri.
 Ghita la prima vedere poate parea o persoana foarte sobra,  insa pe adevaratul YO8CLN il cunosti numai daca faci parte din echipa lui de la YR8D, un tip dedicat cu totul efortului de echipa, un entuziast care se bucura de fiecare reusita precum un copil.

 El este sustinut mereu din umbra de sotia lui, o gazda primitoare, mereu cu zambetul pe buze.

CQ WW FONIE 2013

 Un concurs dur, in care strategia de lupta este bine pregatita, operatori de exceptie, cu o participare masiva de statii puternice, precum si un numar mare de indicative rare, exotice.

Scopul echipei YR8D este :

-efortul de echipa.
-rezultate excelente in marile concursuri.

Membrii echipei sunt:  Y08CLN, YO8BDQ si YO8SSB.
Operatori:  YO8BDQ si YO8SSB


Echipamentul radio de concurs  la YR8D:

TRX:   ICOM IC-756pro3.
Amplificator:  ACOM-1000.

ANTENE:

Pozitia 160m;   vertical.
Pozitia 80m:     4-square si inverted "v".
Pozitia 40m:     4-square.
Pozitia 20m:     3 elemente Yagi.
Pozita 15m:      3 elemente Yagi.
Pozitia 10m:     4 elemente Yagi.

4-Square 80m.


4-Square 40 m si K9AY.


Yagi 20,15,10m.


Yagi 20,15,10m.


Propagarea pe durata concursului a fost foarte buna, banda de 10m a fost deschisa pe toata perioada zilei pana seara tarziu.
Numarul de statii participante a fost extrem de mare ceea ce a dus la o aglomerare masiva a benzilor. Statiile concurente la M/M au facut si cate 20.000 de leagaturi  D4C, HK1NA, ES9C, K3LR.

YO8BDQ-Stelica.


Pupitru de comanda . Hi :)))



Locul de odihna:




Vremea a fost foarte frumoasa, care te duce cu gandul la vacanta si mai putin la concurs.



 


Solutia de energie alternativa-eco :)))



Din motive de serviciu, atat eu cat si YO8BDQ, am finalizat concursul  mai repede si am lucrat cu 14 ore mai putin.


Din pacate la cum a mers propagarea si raportat la numarul de statii participante, scorul nostru a fost unul mic, dorim sa ne luam revansa la CQ WW CW 2013.

Multumiri !!!
AS. Dorna Dx Group

73' de YO8SSB!!!







Niciun comentariu: